ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

1.8.17

«Άνευ προηγουμένου η οικολογική καταστροφή στην εκβολή του Καρτερού ποταμού»

Την επιτακτική ανάγκη για μέριμνα του αρμόδιου Υπουργείου αναφορικά με την περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή στην εκβολή του Καρτερού ποταμού στο Ηράκλειο, η οποία αποτελεί μόνιμη απειλή για τη
δημόσια υγεία στην περιοχή αλλά και υποβάθμιση του υγροτόπου, ανέδειξε με Ερώτησή του ο Σπύρος Δανέλλης - βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το πρόβλημα, σημειώνει ο βουλευτής, εστιάζεται όχι μόνο στην αυθαίρετη δόμηση και τις αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες επιχωματώσεις αλλά και στην απόθεση αδρανών υλικών και σκουπιδιών ακόμα και επάνω στην κοίτη του ποταμού.
Ο κ. Δανέλλης τονίζει πως το οικολογικό έγκλημα που συντελείται στον μοναδικό αυτό υγρότοπο, ο οποίος δυστυχώς υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο, οφείλεται τόσο στις αυθαιρεσίες και την αδιαφορία των πολιτών, όσο και στην αμέλεια των Αρχών.
Καθότι η ρύπανση στην εκβολή του Καρτερού ποταμού αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την περιοχή, ο βουλευτής καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει άμεσα μεριμνώντας για την περιβαλλοντική και αισθητική αξία του συγκεκριμένου οικοσυστήματος η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς έχει μετατραπεί σε βάλτο με αμέτρητα νεκρά ψάρια, σκουπίδια και εστίες μόλυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου