ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

1.8.17

Δ. Παπαδημούλης: Η Ελλάδα υπολείπεται άλλων κρατών-μελών της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης στις ευρυζωνικές υποδομές και στη δημιουργία ψηφιακών οικονομικών

«Τα κατάλληλα εργαλεία διαδικτυακής διασύνδεσης θα μπορούσαν να αποφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις, ΜΜΕ και πανεπιστήμια σε όλη την ελληνική επικράτεια». 
Ερώτηση Δημήτρη Παπαδημούλη σε Κομισιόν αναφορικά με την ψηφιοποιήση της ελληνικής οικονομίας.
Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας. 
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του επισημαίνει ότι η Ελλάδα υπολείπεται άλλων κρατών-μελών της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης στις ευρυζωνικές υποδομές και στη δημιουργία ψηφιακών οικονομικών δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα αγροτικές περιοχές να μην τυγχάνουν οικονομικών ευκαιριών, που απορρέουν από τις διαδικτυακές διασυνδέσεις υψηλών ταχυτήτων. 
Καταλήγοντας, ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά την Επιτροπή για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πρόκειται να χρησιμοποιήσει για να προωθήσει τις ευρυζωνικές υποδομές, την ψηφιακή σύγκλιση και τις νέες τεχνολογίες στη χώρα, αλλά και για το πότε και το πώς θα προχωρήσει το προτεινόμενο πρόγραμμα της Επιτροπής WiFi4EU για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου