ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

7.7.17

Δήλωση_Τομεάρχη_Εργασίας_Κοιν._Ασφάλισης_Κοιν._Αλληλεγγύης_Ν.Δ._κ._Γ._Βρούτση_για_τα_ληξιπρόθεσμα

«Έκθετη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι σε συνταξιούχους και εργαζόμενους. Χάθηκαν, λόγω εγκληματικής αδράνειας και ανικανότητας, σημαντικοί πόροι για την καταβολή των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Η
δέσμευση της κυβέρνησης για την αποπληρωμή τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, πάει περίπατο!»

Δυστυχώς, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πέφτουν για μια φορά ακόμη θύματα της ανικανότητας και της αδράνειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μια ακόμη δέσμευση κατέρρευσε, ένα ακόμη ψέμα επιβεβαιώθηκε, μια ακόμη “κόκκινη γραμμή” “ξέβαψε”.
Από τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016, δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859 εκατ. ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό να αποδοθούν στους 139.000 δικαιούχους κύριας σύνταξης.
Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή είχαμε έντονα προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι προς διάθεση πόροι των 859 εκατ. ευρώ να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που τα δικαιούνται, τα έχουν ανάγκη και να μη χαθούν.
Μάλιστα, τότε είχαμε υποδείξει και την οργανωτική δουλειά που έπρεπε άμεσα να γίνει, ώστε το εγχείρημα εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων να ικανοποιηθεί με τρόπο ομαλό και ταχύτατο. Άλλωστε, υπήρχε ήδη το επιτυχημένο παράδειγμα της εκκαθάρισης και απόδοσης 97.000 εφάπαξ της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπ. Εργασίας της κυβέρνησης Σαμαρά, που θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φάνηκε πάλι κατώτερη των περιστάσεων, καθώς η σημερινή υπουργική απόφαση (Αριθμ. 2/49435/ΔΠΓΚ/2017 ) επιφέρει πλήρη ανατροπή!
Συγκεκριμένα: η αδράνεια, η ανοργανωσιά και η ανικανότητα –όλους αυτούς τους μήνες- είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς συντάξεις και να μην απορροφηθούν οι νομοθετικά προβλεπόμενοι πόροι για την καταβολή τους.
Συνεπώς, η “κόκκινη γραμμή” που είχε δεσμευτεί και θέσει ως όριο η πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας, για την εξόφληση των συντάξεων μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2017 πήγε περίπατο, καθώς μετατέθηκε για το μέλλον.
Επιπλέον, η εγκληματική αυτή αδράνεια επιφύλασσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για τα Ασφαλιστικά Ταμεία! Όπως καταγράφεται –για πρώτη φορά– στο Technical Memorandum of Understanding, οι Φορείς Γενικής Κυβέρνησης -άρα και τα ταμεία- έχουν πλέον την υποχρέωση να συμβάλουν με ίδιους πόρους στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (κύριων συντάξεων και εφάπαξ). Και μάλιστα με την υψηλή αναλογία 50%!

Και αυτό, ως “ποινή” για την μη εξόφληση των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ στο χρόνο που δεσμεύτηκε (31.10.2017) με απόφασή της η ίδια η κυβέρνηση.
Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Εάν η αξιολόγηση είχε κλείσει νωρίτερα, εάν η κυβέρνηση είχε οργανωθεί και δουλέψει με περισσότερο ζήλο, σήμερα οι νομοθετημένοι πόροι θα είχαν απορροφηθεί στο ακέραιο και θα είχαν αποδοθεί ήδη οι κύριες συντάξεις στους 139.000 δικαιούχους!».



                         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου