ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

8.7.17

«Κρατισμός και ανάπτυξη έχουν πάρει διαζύγιο τον 21ο αιώνα»

Την ανάγκη ύπαρξης ενός στιβαρού και αποτελεσματικού κράτους με ρόλο τη θέσπιση των κανόνων και τον έλεγχο της τήρησής τους, ώστε να διασφαλίζονται οι ίσες ευκαιρίες και οι ανοικτές διαδικασίες ανέδειξε ο
βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, 17 Βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ. με θέμα: «Ανάπτυξη: η (αυτ)απάτη της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζεται…».
Αναφερόμενος στο «χιλιοτραγουδισμένο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, χρέος επεσήμανε πως το πρόβλημα δεν είναι το αυτοτελές ύψος του χρέους αλλά ο λόγος του προς το Α.Ε.Π., το οποίο εξαιτίας της κωλυσιεργείας της Κυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση, μειώθηκε κατά 1,2 %. Προέκρινε ως μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, με οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση, αυτό που θα στηρίζεται στις επενδύσεις και στις εξαγωγές παρά στις δημόσιες δαπάνες και την κατανάλωση. Κατέγραψε ως κυριότερους ανασταλτικούς παράγοντας για το επιχειρείν στην Ελλάδα την πολιτική αστάθεια, τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές τη φορολογική νομοθεσία, τη γραφειοκρατία και τη δύσκολη πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Πρότεινε ως μοναδική λύση για την επιβίωση της Ελλάδας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας την ανάπτυξη οικονομίας έντασης γνώσης, με καινοτόμα χαρακτηριστικά και τόνισε τον ρόλο της εκπαίδευσης εστιάζοντας στη συνεισφορά πραγματικά αυτοδιοικήτων, εξωστρεφών ιδρυμάτων, διασυνδεδεμένων με την παραγωγή.
Ολοκληρώνοντας, απέρριψε ως παρωχημένες τις πολιτικές κρατισμού που έχουν βαθιές ρίζες στην Ελλάδα, συμπεραίνοντας πως δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στα σύγχρονα κράτη είναι καταδικασμένοι να συμβιώνουν και το ζητούμενο είναι οι βέλτιστες συνέργειες μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου