ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.3.17

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου Γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με αφορμή ερώτηση Βουλευτών της ΝΔ για το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα αλλά και πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσίπρα για σχετικά προγράμματα, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε τα παρακάτω:.
Οι Βουλευτές της ΝΔ τα αναφέρουν όλα στην ερώτηση τους για το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα, εκτός από το ότι είναι έργο του Υφυπουργού Εργασίας και αρμόδιου για την Κοινωνική Πρόνοια από τον Ιούλιο του 2013 έως και τέλος του 2014.
Σε αυτή την τακτική ταυτίζονται απόλυτα με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία απλώς άλλαξε μια λέξη από το πρόγραμμα και αφού το καθυστέρησε 2 χρόνια το ενεργοποίησε,  κουτσουρεμένο λόγω απώλειας πόρων και χωρίς τις ενεργητικές δράσεις για την απασχόληση, παρουσιάζοντας το ως δικό της.
Να θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, είχε καταψηφίσει στη Βουλή τη δημιουργία του προγράμματος ΕΚΕ και η ΝΔ, πρόσφατα επίσης καταψήφισε την επανέναρξη του.
Άλλωστε την ίδια τακτική ακολουθεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προσωπικά, που πρόσφατα εξήγγειλε ότι θα δώσει επίδομα στο πρώτο και δεύτερο παιδί, πράγμα που έχουμε υλοποιήσει από το 2013.
Επιπλέον ο Π/Θ μίλησε ξανά για τα μαθητικά γεύματα αλλά δεν έλεγξε του Υπουργούς του:
Α) Για την κωλυσιεργία στην αξιοποίηση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής του ΤΕΒΑ, που τους παραδώσαμε έτοιμο με 330εκατ. € στο Ταμείο του ΕΙΕΑΔ από 16 Δεκεμβρίου 2014 και
Β) Γιατί 2 χρόνια τώρα δεν υλοποιούν τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και η χώρα μας έχασε τα αντίστοιχα ποσά από την Ε.Ε.
Τους συνιστώ σεβασμό και αξιοποίηση της δουλείας που τους παραδώσαμε και την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και συνοχή και λιγότερη προπαγάνδα, τουλάχιστον για τα θέματα που αφορούν τους αδύναμους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου