ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

5.4.15

Η ανευθυνότητα βλάπτει σοβαρά την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής

Έκπληξη προκαλεί ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα σοβαρά ζητήματα διαφθοράς και φοροδιαφυγής.  .
Ο κ. Νικολούδης, ένας έντιμος λειτουργός, ο νέος τσάρος της καταπολέμησης της διαφθοράς, υποσχέθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στις 10/2 άμεσα έσοδα 2,5 δις. Μιλώντας μάλιστα στους NY Times στις 26/2 είπε ότι θα έρθουν αυτά τα 2,5 δις μέχρι το καλοκαίρι. Στη Βουλή όμως παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην επεξεργασία των υποθέσεων.
Για αυτές τις δυσκολίες φταίνε οι Ελβετοί, που δε δίνουν στοιχεία, ο συντονισμός που δεν υπάρχει, το μέγεθος του ελέγχου που αν δεν είναι πλήρης δεν είναι σωστός.
Να του θυμήσουμε πως μεγάλο μέρος του κατ’ επίφασιν νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση δημιούργησε δικές του υπηρεσίες με αρμοδιότητα αυτόν τον συντονισμό που λέει ότι λείπει;
Από την άλλη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας δήλωσε και αυτός στις προγραμματικές δηλώσεις ότι θα φέρει 1,5 δις από το λαθρεμπόριο καυσίμων και 800εκ. από αυτό των καπνικών. Μόλις πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η τελευταία λίστα Βαρουφάκη με συνολικό προσδοκώμενο ποσό από τις ενέργειες για το λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών και αλκοολούχων 250 εκ.
Μέσα σε δυο μήνες χάσαμε πάνω από 4δις από τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά!Αυτή η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα – προσγείωση που από πριν τις εκλογές σημειώναμε πως θα έρθει, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμά την πολυπλοκότητα των ζητημάτων και υπερτιμά την απόδοσή τους – δείχνει γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Δεν την εμπιστεύονται οι εταίροι μας στις διαπραγματεύσεις. Δεν την εμπιστεύονται οι πολίτες που αποσύρουν δεκάδες δις από τις τράπεζες. Δεν την εμπιστεύονται και στους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις αφού η τελευταία δημοσκόπηση δίνει 46% αποδοχή, ενώ λίγες εβδομάδες πριν, αυτή ήταν πάνω από 80%.
Δε θα μπούμε στον πειρασμό να αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έκανε ήδη συμφωνίες με τους ολιγάρχες και για αυτό μετριάζει στόχους και αποτελέσματα. Αυτές είναι τακτικές του χθες.
Θα πούμε όμως, ότι οι ερασιτεχνισμοί τους στις διαπραγματεύσεις, στη διακυβέρνηση και στη σύγκρουση με τα συμφέροντα, θα βλάψουν πολύ σύντομα εκτός από τους ίδιους – πράγμα αδιάφορο – και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας.
Αυτούς- στο όνομα των οποίων- κέρδισε τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου