ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

5.4.15

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

«Κυρία Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, εκλεκτοί καλεσμένοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από το εξωτερικό, σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία.

Σήμερα, είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τηΔημοκρατία. .



Σήμερα, είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την εθνική κυριαρχία της χώρας. Για την εθνική κυριαρχία, η οποία διακυβεύεται, διότι κάποιοι την έβαλαν στο διάλογο εδώ και πέντε χρόνια.

Σήμερα, αποδεικνύεται, ότι αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Κυβέρνηση, γιατί ο ελληνικός λαός μας έδωσε αυτή την εντολή. Την ίδια εντολή που έδωσε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την ίδια εντολή έδωσε και στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας και τη διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου στην πατρίδα μας.

Τη διεξαγωγή του λογιστικού ελέγχου, την οποία, λυπάμαι, που αποφεύγουν οι περισσότεροι που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις παράδοσης της χώρας και της εθνικής κυριαρχίας τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο, ότι σε αυτή την κορυφαία συνεδρίαση στο ναό της Δημοκρατίας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν είναι παρόντες σήμερα, εκείνοι οι οποίοι συμφώνησαν στη σύναψη συμφωνιών που αντιτίθενται στο Σύνταγμα της χώρας και την οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

όπως είπε ο καθηγητής κ. Eric Toussaint αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι ουσιαστικά να εφαρμόζουμε πέραν της λαϊκής εντολής, την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2013, η οποία στο σημείο 9 του άρθρου 7, λέει, ότι «ένα κράτος - μέλος που έχει γίνει αντικείμενο ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής πραγματοποιεί έναν πλήρη λογιστικό έλεγχο των δημοσίων οικονομικών του, προκειμένου ειδικά να αξιολογήσει τις αιτίες που προκάλεσαν τη σώρευση υπερβολικών επιπέδων χρέους, καθώς και να εντοπίσει κάθε ενδεχόμενη παρατυπία» και εδώ βρίσκεται η πεμπτουσία της νομιμότητας αυτής της Επιτροπής, της διεθνούς νομιμότητας της Επιτροπής αυτής και της υποχρέωσής μας απέναντι στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2009 το χρέος της χώρας έναντι του Α.Ε.Π. ήταν στο 113%, μεγάλο και υπερβολικό.

Το 2014 μετά από την εφαρμογή των πολιτικών που διέταξαν οι δανειστές και εφήρμοσαν οι κυβερνώντες μεταφράζοντας νομοσχέδια, έχει φτάσει στο 175%.

Εδώ, λοιπόν, είναι η απόδειξη ότι η πολιτική η οποία επεβλήθη από τους δανειστές στην πατρίδα μας, είναι μία αποτυχημένη πολιτική. Μία πολιτική, η οποία εκτόξευσε το χρέος. Έγινε λάθος; Ή από δόλο;

Θα αποδειχθεί εάν κάποιοι αποκόμισαν κέρδη από αυτή την πολιτική.

Ο πρώην πρωθυπουργός, τον Δεκέμβριο του 2009, με δημόσια δήλωσή του είπε ότι θα καταφέρουμε μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο χρέος χωρίς ξένη βοήθεια. Σε 14 ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, βρισκόταν σε μια δεξίωση στο σπίτι του κ. Στέλιου Ζαβού, εκπροσώπου και κουμπάρου του διεθνούς κερδοσκόπου, του κ. George Soros και φίλου του άλλου «πεφωτισμένου» μεγαλοκερδοσκόπου κ. John Paulson. Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα ξεκινάει πλέον την καταστροφική πορεία της ευρωζώνης. Λίγες μέρες μετά δημοσιεύεται στην εφημερίδα WallStreet Journal ότι ο ίδιος άνθρωπος οργάνωσε ένα μυστικό δείπνο για το πώς θα ελεγχθεί η ελληνική οικονομία και το ευρώ, με καλεσμένους τον GeorgeSoros, τον John Paulson, τον Nouriel Roubini και άλλους διεθνείς κερδοσκόπους. Η Ελλάδα γίνεται πλέον ο πυροκροτητής της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή πωλούνται τα CDS από τις κρατικές τράπεζες, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που διασφάλιζαν την επίθεση που μπορεί να δεχόταν η Ελλάδα στην οικονομία της. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πουλά έναντι 1,3 δις δολαρίων τα CDSπου είχε αγοράσει τον Αύγουστο έναντι 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Την επομένη της πώλησης των CDS, των ασφάλιστρων κινδύνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ξεκινά πλέον η άνοδος των spreads. Αυτά τα CDS αποτιμώνται από κάποιους πάνω από 26 δις ευρώ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιοι κέρδισαν ποντάροντας στην πτώχευση της χώρας; Ποιοι πούλησαν, ενώ είχαν προσυμφωνήσει την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης; Η ελληνική Δικαιοσύνη ακόμη, τέσσερα χρόνια, διεξάγει προκαταρκτική έρευνα. Η Τράπεζα της Ελλάδος, με εντολή και του σημερινού διοικητή της, αρνείται να δώσει τα στοιχεία στην ελληνική Δικαιοσύνη. Πού είναι τα ticket του CDS; Ποιοι πόνταραν στην πτώχευση της χώρας και ποιοι πιθανόν είχαν εσωτερική πληροφόρηση;

Ξεκάθαρα δηλώνω από αυτό το βήμα με τις συνέπειες ότι αυτοί οι οποίοι σχεδίασαν, ήταν μέσα στην κυβέρνηση. Αυτοί οι οποίοι είχαν προσυμφωνήσει την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, πριν καν αναλάβουν την κυβέρνηση. Η συνομιλία, στο Canal Plus, του Dominique Strauss-Kahn με τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι από το Σεπτέμβριο, δηλαδή πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας είχε συμφωνήσει σε μυστική συμφωνία να καλέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δείχνει ότι κάποιοι είχαν δόλο. Αν αυτός ο δόλος απέφερε οικονομικά κέρδη, είναι υποχρέωσή μας να το εξετάσουμε και βεβαίως για ποιο λόγο πάρθηκαν αυτές οι πολιτικές, οι οποίες επεβλήθησαν στις ελληνικές κυβερνήσεις.

Δεύτερο ερώτημα, πέραν του εάν είναι επαχθές και επονείδιστο το χρέος και αν πρέπει να διαγραφεί, είναι αν είναι νόμιμο ή όχι το σχέδιο διάσωσης το οποίο επεβλήθη στην Ελλάδα.

Τρίτο ερώτημα. Υπάρχει και ισχύει η αρχή της αυτονομίας της θέλησης του δανειζόμενου ή δεν ισχύει;

Τέταρτο ερώτημα, όσον αφορά τη διαγραφή χρέους. Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, το περίφημο PSI. Ήταν ή όχι εξαπάτηση για την ελληνική οικονομία; Πώς είναι δυνατόν με τη μείωση και το «κούρεμα» του χρέους να έχουμε αύξηση του χρέους; Ποιοι «κουρεύτηκαν»; Πώς διαλύθηκε η ελληνική οικονομία; Πώς οδηγήσαμε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό;

Θα ήθελα να θυμίσω ότι στις 12 Μαρτίου 2011, ο τότε υπουργός των Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου, έλαβε και έστειλε ένα e-mail.

Το e-mail αυτό ήταν προς τους δανειστές.

Αποδεχόταν την πρόταση των δανειστών να ανασταλούν διατάξεις του Συντάγματος και εν γνώσει του Υπουργού των Οικονομικών να παραβιαστεί το Ελληνικό Σύνταγμα, για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τις διαταγές των δανειστών.

Μόνο και μόνο αυτό το e-mail δείχνει την αποδοχή για την παραβίαση του Συντάγματος, που πολύ σωστά πρώτος ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ο παριστάμενος Καθηγητής, ο κ. Κασιμάτης και τον ευχαριστούμε γι' αυτό.

Ακόμα είναι αλήθεια, ότι εμείς στα Υπουργεία ψάχνοντας έναν - έναν τους λογαριασμούς εκείνης της περιόδου, μπορούμε να αποδείξουμε το ποιοι ήταν αυτοί που «φούσκωσαν» το χρέος.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησα από την κ. Γεωργαντά, υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία απομακρύνθηκε διότι μίλησε για παραχάραξη των στατιστικών στοιχείων της χώρας, όχι, όμως, από εκείνους που έλεγε ο κ. Παπανδρέου, αλλά από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, ανακάλυψε ότι στον προϋπολογισμό του 2009 έχει «φουσκωθεί» το χρέος της χώρας μέσω του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης κατά 3,4 δισ. ευρώ, με μια απλή κίνηση. Δηλαδή λόγισαν στο Υπουργείο Άμυνας εξοπλιστικά συστήματα χωρίς αυτά να έχουν παραληφθεί.

Μόνο και μόνο, λοιπόν, αυτά τα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπήκαν σε χρέος στο Υπουργείο Άμυνας το 2009, μπορούν να αποδείξουν την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για την εφαρμογή ενός προγράμματος, όπως το είχαν, εξάλλου, προβλέψει εκείνοι που υπηρετούν τη νέα τάξη πραγμάτων, την κατάργηση των εθνών - κρατών, με την περίφημη ρήση του DavidRockefeller, όταν είπε ότι θα δημιουργήσουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση, μια τόσο μεγάλη οικονομική κρίση που θα μπορέσουμε να καθυποτάξουμε τα έθνη και να καταργήσουμε την εθνική κυριαρχία.

Εκλεκτοί καλεσμένοι μας, κύριε Καθηγητά, εδώ στο ναό της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, η αποστολή και η δική σας και η δική μας δεν είναι μόνο να αποδείξουμε, ότι η Δημοκρατία είναι ζωντανή, αλλά να σώσουμε και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου