ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

22.7.17

Δήλωση του Γιώργου Αρβανιτίδη, Eισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Νέο Ρυθμιστικό Πλαίσιο για τις Αστικές Συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις»

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε στη Βουλή καθαρή πολιτική πρόταση για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.
Απέναντι στον ΟΑΣΘ που έκλεισε τον κύκλο του αφήνοντας πίσω μεγάλη δυσαρέσκεια στους πολίτες της
Θεσσαλονίκης, εμείς είπαμε ότι η πόλη πρέπει να πάει ένα βήμα μπροστά από όλα τα μοντέλα που εφαρμόστηκαν στη χώρα και τα αποτελέσματά τους δεν ήταν ποτέ αυτά που επιθυμούσαν οι πολίτες.
Ξεκαθαρίσαμε ότι η λύση δεν είναι να περάσουμε από το ιδιωτικό μονοπώλιο του ΟΑΣΘ, στο κρατικό μονοπώλιο του Υπουργείου Μεταφορών που πρότεινε η Κυβέρνηση.
Για εμάς η λύση για τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ με καθοριστικό ρόλο της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και των ΦΟΡΕΩΝ της πόλης.
Αυτό που ζητάμε είναι οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να σχεδιάζονται από τους ανθρώπους της πόλης και όχι από τους αρεστούς του εκάστοτε Υπουργού.                                                                   Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε την ίδια σταθερή και καθαρή στάση σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, παρά τα όσα λέγονται ή γράφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου