ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

20.10.16

Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας, Καταπολέμησης της Ανεργίας, της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού του ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας, καταπολέμησης της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την κατάργηση των Κοινωνικών Δομών αντιμετώπισης της φτώχειας.

Το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπήρξε μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας.
Με βάση αυτό το πρόγραμμα, δημιουργήθηκαν δεκάδες δομές σε 66 Δήμους, στελεχωμένες από νέους επιστήμονες, που εξυπηρετούν, σε καθημερινή βάση, πάνω από 120.000 ωφελούμενους συμπολίτες μας από ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε μια πρωτοφανή απόφαση αναλγησίας, αποφάσισε να κλείσει τις «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας». Με την κίνηση αυτή αδιαφορεί για τους δεκάδες χιλιάδες ωφελούμενους και πετάει στο δρόμο 1100 περίπου εργαζομένους στις δομές αυτές, οι οποίοι, αν και συχνά απλήρωτοι για μήνες, προσφέρουν με ζήλο και αυταπάρνηση σημαντικό κοινωνικό έργο.
Καταγγέλλουμε  απερίφραστα την ανάλγητη και αλαζονική αυτή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και, ενόψει της ένταξης των ανωτέρω Κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα,
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Πρώτον, τη συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών δομών και την επέκτασή τους σε όλους τους Δήμους από 1.1.2017, ώστε να μη μείνουν ούτε μία μέρα χωρίς στήριξη οι ωφελούμενοι συμπολίτες μας. Δεν μπορεί, στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αυτής της ανίκανης κυβέρνησης, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να στερηθούν βασικές υπηρεσίες για τη ζωή τους, όταν μάλιστα διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των νέων δομών.
Δεύτερον, τη θέσπιση αυξημένης μοριοδότησης για την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε αντίστοιχες δομές, ώστε να μεταφερθούν η εμπειρία και η τεχνογνωσία του εξειδικευμένου και υψηλών προσόντων προσωπικού στις δομές αυτές και στους νέους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατατέθηκε και σχετική τροπολογία στο σχέδιο Νόμου «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη  των φορέων της και άλλες διατάξεις», για τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος.
Ως ΠΑΣΟΚ δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό τόσο των ωφελούμενων συμπολιτών μας όσο και των εργαζομένων στις δομές φτώχειας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να αποτραπεί οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου