ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

20.10.16

Στήνουν τηλεοπτικό τοπίο με όρους μαφίας και πρωταγωνιστές αεριτζήδες και μεταπράτες

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης μιλώντας στην ΕΡΤ στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη.
..Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της απόφασης του ΣτΕ είπε ότι «όλα αυτά είναι ..
πρωτοφανή. Ζήσαμε προτροπές και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, υποκλοπές και αποκαλύψεις κλειδαρότρυπας, παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων με μεθόδους μαφίας». Ιδιαίτερα δηκτικός ήταν για την στάση της Αυγής με το πρωτοσέλιδο για το μέλος του ΣτΕ: “Είναι λυπηρό που μια ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς την οποία έχουν διευθύνει κατά το παρελθόν ο Λεωνίδας Κύρκος, o Γρηγόρης Γιάνναρος , ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης, κάποιοι να την καταντούν σήμερα ένα κίτρινο έντυπο”.O κ. Μωραΐτης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να επιδιώξει τη συναίνεση, επιχείρησε να διαμορφώσει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο με μοναδικό στόχο να ελέγξει την ενημέρωση». Όπως είπε χαρακτηριστικά το «φεύγουμε από ένα τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώθηκε επί τρεις δεκαετίες με όρους διαπλοκής και τώρα θέλουν να διαμορφώσουν ένα άλλο τοπίο με όρους μαφίας. Και στις δυο αυτές περιόδους θα κυριαρχήσουν οι αεριτζήδες και οι μεταπράτες».
Ο π. βουλευτής και υφυπουργός σημείωσε ότι τον λυπεί το γεγονός «όσοι έκλαιγαν (και καλώς) όταν έκλεινε η ΕΡΤ και προέκριναν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της δημόσιας τηλεόρασης προσπαθούν σήμερα να διαμορφώσουν ένα τηλεοπτικό τοπίο χωρίς κανόνες, αρχές και κανένα ποιοτικό κριτήριο. Μοναδικός στόχος να κάνει κουμάντο στην ενημέρωση του ελληνικού λαού το μεγάλο πορτοφόλι. Χωρίς κανένα σεβασμό στη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Τότε μιλούσαν για ποιοτική τηλεόραση και προϋποθέσεις. Ο νόμος Παππά δεν ακούμπησε τίποτε από όλα αυτά. Το πορτοφόλι είναι η μόνη αρχή».
Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας είπε ότι «σήμερα κυβερνούν τη χώρα άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την αγορά και την πραγματική οικονομία και πώς αυτή καταρρέει».
Σημείωσε ότι «η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μίλησε ξεκάθαρα για αλλαγή πολιτικής. Το πρόγραμμα που συνέταξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν βγαίνει. Έχουμε ένα μοναδικό δρόμο ο οποίος είναι να αλλάξουμε το πρόγραμμα. Μέσα από ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο των δυνάμεων που πιστεύουν σε αυτή την χώρα και την Ευρώπη να διαμορφώσουμε ένα άλλο τοπίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου