ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

6.2.16

Σταύρος Θεοδωράκης: «Το μόνο σχέδιο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι φίλοι και οι άεργοι της Κουμουνδούρου να βρουν μία θέση στο δημόσιο»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες χωρίς κανένα σχέδιο,.. με μεγάλη αφροσύνη και τώρα υπάρχει ένας μεγάλος θυμός του κόσμου», δήλωσε ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Studio Ρέθυμνο 980» και στον δημοσιογράφο Σταύρο Ρακιντζή. Ενώ επεσήμανε ότι η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο έχει ως αποτέλεσμα να αναζητά από τα ίδια υποζύγια περισσότερους φόρους.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:
«Αν σπέρνεις, θερίζεις. Ό,τι έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ, θερίζει. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, χωρίς κανένα σχέδιο με μεγάλη αφροσύνη και τώρα ως αποτέλεσμα υπάρχει ένας μεγάλος θυμός του κόσμου».
«Η εναλλακτική λύση είναι να μην έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όταν μια κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα νταραβερίζεται με τους παλιούς όρους, είναι λογικό να μην έρθει ανάπτυξη και θα προσπαθούμε κάθε φορά να φέρουμε από τα ίδια υποζύγια περισσότερους φόρους. Αυτή είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ».
«Το μόνο σχέδιο που έχουν είναι τα ξαδέλφια, τα αδέλφια, οι φίλες, οι φίλοι, οι άνθρωποι οι άεργοι της Κουμουνδούρου να βρούνε μία θέση στο δημόσιο».
«Όταν από τον Μάρτιο του 2015 έλεγα ότι ναυαγεί η οικονομία και θα κλείσουν οι τράπεζες, κάγχαζαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “και τι σε ενδιαφέρει εσένα αν κλείσουν οι τράπεζες”. Αυτούς τους πολιτικούς έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Υπάρχουν λύσεις που θα μπορούσαν να παρθούν ακόμη και τώρα: Είπαμε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως 100 εκατομμύρια για το Ασφαλιστικό. Τους δώσαμε τη δυνατότητα με ένα νόμο και ένα άρθρο να καταργήσουν τον νόμο Τσοχατζόπουλο του 1985 που μετατρέπει τα πολιτικά γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. Το κέρδος θα ήταν 120 με 140 εκατ. ευρώ».
«Κινδυνεύουμε με τη συνθήκη Σένγκεν. Η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό έχει χάσει 8 πολύτιμους μήνες. Αυτό σημαίνει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα παίρναμε και μας μένει και η απειλή εξόδου από τη Σένγκεν επειδή δεν έχουν κάνει αυτά που συμφωνήσαμε. Εάν η χώρα είχε εκπληρώσει από τον Νοέμβριο τις υποχρεώσεις της, θα είχε μπει σε μία τάξη».
«Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί η χώρα έχει τεράστια ευκαιρία μπροστά της. Είναι αυτό που λένε όλοι οι οικονομολόγοι. Είναι ένα πιεσμένο ελατήριο προς τα κάτω η Ελλάδα. Έχουν πέσει, οι αξίες, οι μισθοί. Άρα με την παραμικρή αφορμή σταθερότητας αυτό το ελατήριο θα εκτιναχθεί. Υπάρχουν πολλά λεφτά στην Ευρώπη που αναζητούν επενδυτικές οδούς».
Για τη συμφωνία πώλησης των αεροδρομίων:
«Τους είχαμε πει εάν θέλετε να ακυρώσετε τη συμφωνία γιατί πιστεύετε ότι έχετε καλύτερη πρόταση, κάντε το τώρα. Και τι κάνανε; Μετά από έναν χρόνο υπέγραψαν τη συμφωνία των Σαμαρά – Βενιζέλου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Γερμανοί θα μας δώσουν τα λεφτά τον Σεπτέμβριο. Θα πάρουμε πάνω από 1 δις ευρώ τον επόμενο χειμώνα επειδή ο Σταθάκης και οι άλλοι βουλευτές, ήθελαν να πουλάνε φούμαρα στους Κρητικούς ότι δε θα γίνει η σύμβαση με τους Γερμανούς».
«Εάν η κυβέρνηση αυτή δεν τραβήξει μια κόκκινη γραμμή, αν δεν πει τέλος τα ψέματα και “πάμε να κάνουμε μια συμφωνία για τους αγρότες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με όλους αυτούς που θίγει το ασφαλιστικό” και παράλληλα αν δεν επιταχύνει το βήμα της για αποφάσεις οικονομικές που θα δώσουν ανάπτυξη, τα προβλήματα θα συνεχίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου