ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.2.20

Δελτίο Τύπου της Ε.Ο. του ΚΚΕ - "Ούτε λέξη για τα δικαιώματα των απολυμένων της "Thomas Cook" από την Ευρ. Επιτροπή

article thumbnailΗ Ε.Ε. νίπτει τας χείρας της για τους εργαζόμενους της "Thomas Cook" , με απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε γραπτή ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων από την πτώχευση του τουριστικού ομίλου. Η απάντηση του αρμόδιου
επιτρόπου κ. Schmit στην ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για τους εργαζόμενους, δηλώνοντας επί της ουσίας ότι η Επιτροπή είναι αναρμόδια. Βέβαια την ίδια στιγμή αυτοακυρώνεται αφού ομολογεί ότι όλο το επιβαρυντικό για εργαζόμενους κι επιβάτες νομοθετικό πλαίσιο βασίζεται σε δικές της αντιδραστικές οδηγίες. Πιο συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές οδηγίες 2002/14/ΕΚ, 98/59/ΕΚ, 2008/94/ΕΚ και 2001/23/ΕΚ που πέρασαν στην ελληνική νομοθεσία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντάς τες απείρακτες ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν προστατεύουν τους εργαζόμενους, αλλά στην ουσία δίνουν το ελεύθερο στους μονοπωλιακούς ομίλους να τους απολύουν εν μια νυκτί.
Αναφερόμενη σε «σχέδια αναδιάρθρωσης», η Επιτροπή στην ουσία παραπέμπει στην εξαγορά τμημάτων του τουριστικού ομίλου από άλλα μεγαθήρια, αποκρύπτοντας ότι και στις περιπτώσεις εξαγοράς επωνυμίας ή και υποδομών η υποχρέωση να επαναπροσληφθούν μερικοί εργαζόμενοι είναι μόνο για ένα έτος, ενώ αρκετοί παραμένουν απολυμένοι χωρίς επιδόματα ανεργίας και χωρίς εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις της στην Ελλάδα πήρε μέτρα μόνο για τη διασφάλιση των κερδών των ξενοδοχειακών ομίλων, χωρίς κάποια φροντίδα ή μέριμνα για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που πλήγηκαν, βασιζόμενη πάντα στο ευρωενωσιακό δίκαιο.
«Νόμος είναι το κέρδος» απαντά η Επιτροπή, όπως άλλωστε και η κυβέρνηση. Η «ορθή πρακτική» που επικαλείται η Κομισιόν είναι για τα μονοπώλια και τους μετόχους τους προκειμένου να διασώσουν τα κέρδη τους είναι να απολύουν χωρίς περιορισμούς τους εργαζομένους και να κινούν ελεύθερα τα κεφάλαιά τους καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις, κλείνοντας επιχειρήσεις και πληρώνοντας ελάχιστα σε αποζημιώσεις.
Η Ε.Ε. είναι των μονοπωλίων, των καπιταλιστών και απέναντι στους εργαζόμενους. Φροντίζουν να το δείχνουν με κάθε τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου