ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

15.10.19

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΠΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Το ερώτημα είναι αν αυτή η σύμβαση λύνει το πρόβλημα ή απλώς είναι ένα ακόμη φύλο συκής; Γιατί το ζήτημα δεν είναι να προστατεύσεις το νόμιμο από το παράνομο στοίχημα. Το ζήτημα για το ΚΚΕ είναι γενικά ο τζόγος.
Πάντως η μέχρι τώρα εμπειρία από παρόμοια μέτρα στις χώρες της ΕΕ δείχνει ότι το παράνομο
στοίχημα καλά κρατεί, είναι κάτι σαν το ντόπινγκ, που βρίσκεται πάντα 2 βήματα μπροστά από το αντιντόπινγκ...
Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι την ίδια ώρα που νομοθετείται αυτή η σύμβαση, η κυβέρνηση φέρνει -με το πολυνομοσχέδιο- την αδειοδότηση εταιρειών του διαδικτυακού τζόγου και συγκεκριμένα για το «διαδικτυακό στοίχημα» και για τα «λοιπά διαδικτυακά παίγνια»...
Για τη λεγόμενη "βία" στα γήπεδα:
Χωρίς να είμαστε αντίθετοι σε ζητήματα και μέτρα ελέγχου -και αυτό το είχαμε πει και με την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν έφερε παρόμοιες διατάξεις ο κύριος Κοντονής στη βουλή- μας προβληματίζει ότι παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται ως νόμιμα αποδεικτικά μέσα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων, εντός κι εκτός της αθλητικής εγκατάστασης.
Το γήπεδο και στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως εργαστήριο για να μπολιαστούν μέτρα που αξιοποιήθηκαν μετά ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Το θέμα για μας είναι ότι η επιχειρηματική δράση στο αθλητισμό, για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της, χρειάζεται και τους "στρατούς" για να τους επιβάλλουν. Αυτή είναι η αιτία. Αν δεν χτυπήσεις το φαινόμενο στη ρίζα του, απλώς θα το αναπαράγεις.
Όσον αφορά τις διατάξεις σχετικά με τη λειτουργία του Αθλητισμού, εκφράσαμε την ανησυχία μας, που ενισχύεται από το σύνολο σχεδόν όλων των Ομοσπονδιών. Δεν μπορείς να λύσεις προβλήματα με διοικητικά μέτρα, όταν μάλιστα δεν καλλιεργείς την συμμετοχή του κόσμου στα αθλητικά δρώμενα. Πέρα απ' αυτό πρέπει να πάρεις υπ΄ όψιν σου και τους Διεθνείς Οργανισμούς και το τι αυτοί προβλέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου