ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

21.1.19

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM 97,8 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας πώς είδατε το χθεσινό συλλαλητήριο και πώς βλέπετε να εξελίσσεται τώρα το θέμα της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το χθεσινό συλλαλητήριο, δεδομένων και των επεισοδίων, τα οποία προκάλεσαν κάποιοι προκειμένου να
το «σπάσουν», ήταν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, απ’ όλη την Ελλάδα, χωρίς κομματικές ταμπέλες, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Εδώ έχουμε μία κατάσταση η οποία είναι πολύ διαφορετική από ό,τι γνωρίζουμε στην ελληνική κοινωνία. Έχουμε συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνούν στην παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes και το 80% του ελληνικού λαού να είναι αντίθετο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως αυτή η θέση υπήρχε στη Νέα Δημοκρατία από την περίοδο του Βουκουρεστίου, από την κυβέρνηση Καραμανλήστην οποία ήσασταν μέλος και ήταν και στις προγραμματικές δηλώσεις της. Αυτή είναι η αλήθεια κ. Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και αυτό που επαναλαμβάνει συνέχεια η κ. Μπακογιάννη, όπως και ο κ. Τσίπρας το λέει, για τις προγραμματικές δηλώσεις, είναι κάτι το οποίο ισχύει. Από εκεί και πέρα υπήρχαμε άνθρωποι που ήμασταν πάντα αντίθετοι σε αυτή την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό. Να σας πω ότι στη Νέα Δημοκρατία η πλειοψηφία των βουλευτών της Βόρειας Ελλάδας είναι αντίθετοι. Δεν είναι μια εθνική θέση. Η εθνική θέση διαμορφώθηκε το ’92 με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και η τότε απόφαση, όπως θυμάστε πολύ καλά, ήταν καμία χρήση του όρου «Μακεδονία». Αυτή η απόφαση ανετράπη ποτέ με απόφαση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών; Όχι. Πώς διαμορφώνουμε λοιπόν μια εθνική θέση;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αλλά εσείς ήσασταν μέλος της κυβέρνησής του. Δεν φύγατε. Και είχε αυτή τη θέση. Αυτό λέω.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ πήρα δημόσια θέση και στο Κοινοβούλιο και εκτός και θα σας πω ότι πιστεύω και ο Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως τελικά φάνηκε από το Βουκουρέστι και εκείνος μάλλον αντίθετος ήταν με την πρόταση την οποία η κ. Μπακογιάννη υποστήριζε και υποστηρίζει.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου τώρα σας παρακαλώ, λέτε ότι η Νέα Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια γραμμή στο θέμα. Όμως, η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει. Δεν θα ψηφίσει.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν ψηφίζει - και καλώς δεν ψηφίζει - και αυτό είναι ένα καλό νέο, γιατί έτσι μπορούμε να μπλοκάρουμε πιθανώς τη συνθήκη.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πιστεύετε ότι δεν έχει ο κ. Τσίπρας τους 151 για να περάσει τη συνθήκη; Γιατί η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τουλάχιστον τρεις από το Ποτάμι θα ψηφίσουν υπέρ, τέσσερις με τον κ. Θεοχαρόπουλο, λοιπόν, μπορεί να είναι και πάνω από 151.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου είναι θλιβερά αυτά που γίνονται. Πιστεύω ότι έχει 151, ότι τελικά το έχει καταφέρει, με διάφορους τρόπους, αλλά αυτά τα οποία καταγγέλλονται είναι απίστευτα. Ο κ. Θεοχαρόπουλος λέει ότι του πρόσφεραν θέση στο Επικρατείας ο ένας, θέση στο Επικρατείας ο άλλος. Βλέπω δικούς μου υπουργούς, οι οποίοι εκλέχτηκαν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και με δημόσιες δηλώσεις ήταν κατά οποιαδήποτε λύσης με τον όρο «Μακεδονία», οι οποίοι ανταλλάσσοντας την καρέκλα του υπουργού παραμένουν στην κυβέρνηση, πηγαίνουν κόντρα στις αρχές τους και κοντεύουν να διαλύσουν το Κίνημα που τους ανέδειξε και τους έκανε υπουργούς.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βέβαια, πολλοί από αυτούς, λένε, κ. Πρόεδρε, ότι σας είχαν κάνει συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σας έλεγαν ότι ίσωςπρέπει να το ξανασκεφτείτε και να προτάξετε το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό, αλλά εσείς, λέει, είχατε τη λάθος εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν θα φτάσει ποτέ στην ελληνική Βουλή και τους λέγατε «αφήστε το τώρα, να μην εμφανιζόμαστε ότι έχουμε διαφωνίες» και έτσι έκαναν όλοι σιωπητήριο για να μην υπάρξει πρόβλημα στο κόμμα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι ψέμα κ. Χατζηνικολάου. Οι πολιτικοί δεσμευόμαστε με δημόσιες δηλώσεις. Ο μόνος, ο οποίος, πράγματι, έντιμα και καθαρά, από την αρχή, είπε ότι διαφωνεί και είπε ότι θα ψηφίσει και θα παραδώσει την έδρα του ήταν ο κ. Παπαχριστόπουλος. Όλοι οι άλλοι, εγώ καλώ τους ακροατές σας να μπουν στο you tube και να δουν δηλώσεις για τη Μακεδονία της κ. Κουντουρά, του κ. Κόκκαλη, όλων.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτοί οι δύο πάντως επειδή αναφερθήκατε σε αυτούς και επειδή έχω μιλήσει και με τους δύο, λένε, ότι σας είχαν πει ότι περιμένουν να δουν το τελικό κείμενο της συμφωνίας και ότι ειδικά η κ. Κουντουρά είχε δηλώσει κιόλας ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση, το δήλωσε δύο φορές. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το δήλωσε στο τέλος, όταν της προσφέρθηκε η καρέκλα. 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πριν από μερικούς μήνες. Την καρέκλα την είχε, δεν της προσφέρθηκε τότε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Την καρέκλα της την έδωσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ. Η κ. Κουντουρά, λοιπόν, έκανε δημόσιες δηλώσεις για το όνομα της Μακεδονίας «να δω ποιος θα πάει να ψηφίσει τη συμφωνία». Αυτές τις δηλώσεις τις έκανε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Είναι ανεβασμένες στο διαδίκτυο. Ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αλλά είναι και οι άλλες μετά, που λέει ότι «θα ψηφίσω κατά συνείδηση».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν ο κ. Τσίπρας αποφάσισε ότι για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών θα διαλύσει ακόμα και τον εταίρο του και άρχισε να μοιράζει θέσεις αριστερά και δεξιά, τότε ναι άλλαξε θέση και η κ. Κουντουρά. 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως λέτε ότι σας πρόδωσε ο πολιτικός σας εταίρος. Αυτό λέτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η μέχρι τώρα συμπεριφορά δείχνει ότι ουσιαστικά δεν σεβάστηκε τα τέσσερα χρόνια έντιμης συνεργασίας που του προσφέραμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά. 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μήπως πέσατε έξω στις εκτιμήσεις σας, μήπως πιστεύατε ότι δεν θα περάσει στα Σκόπια και έτσι χάσατε το «timing». Γιατί, για παράδειγμα, η Νέα Δημοκρατία λέει «μη μας καλεί τώρα να υπογράψουμε μαζί πρόταση μομφής, γιατί όταν κάναμε πρόταση μομφής και μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση για να μην περάσει αυτό το θέμα δεν το έκανε».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κατ’ αρχήν ότι λέει ψέματα η Νέα Δημοκρατία σας το αποδεικνύω με αριθμούς. Για να περάσει μία πρόταση μομφής ενός κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρειάζεται 151 ψήφους, ναι ή όχι; 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βεβαίως. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ωραία. Πόσους είχε η Νέα Δημοκρατία; 127 και επτά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 134. Μπορούσα να ρίξω την κυβέρνηση; Δεν μπορούσα να ρίξω την κυβέρνηση κ. Χατζηνικολάου, αυτό είναι ένας μύθος. 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα έμεινε όμως κυβέρνηση μειοψηφίας μετά. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι. Και τι θα γινόταν; 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ενώ στη συνέχεια προετοιμάστηκε. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εν συνεχεία δεν θα βγαίναμε από τα μνημόνια, θα αγόραζε τον Θεοχαρόπουλο, την Κουντουρά και τους υπολοίπους από πριν και θα προχωρούσε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βαριές κουβέντες το θα αγόραζε, να λέγονται χωρίς αποδείξεις. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα τους αγόραζε με τη θέση που τους δίνει, εγώ δεν λέω ότι πήραν χρήματα. 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως τον τελευταίο καιρό λέτε πολλά χωρίς να τα αποδεικνύετε. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας λέω κατ’ αρχήν ότι εμείς δεν μπορούσαμε να ανατρέψουμε τη συμφωνία το καλοκαίρι, είναι σαφές αυτό με τα νούμερα; Δεν μπορούσαμε. Δεν θέλαμε κιόλας, διότι είχαμε σκοπό και εντολή από τον ελληνικό λαό να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Και βεβαίως είχα και τη διαβεβαίωση τότε από τον κ. Πρωθυπουργό, παρουσία του κ. Κοτζιά, ότι η συμφωνία αυτή θα έρθει μετά τις εκλογέςΑυτά ήταν τα δεδομένα του Ιουλίου. Και αυτά τα δεδομένα άλλαξαν τώρα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας είχε πει ο κ. Τσίπρας ότι θα έρθει μετά τις εκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως. Και ότι θα ζητήσει την έγκριση του ελληνικού λαού,όπως κάναμε το 2012. Και ήρθε μετά τον Νοέμβριο, το αναίρεσε αυτό και είπε το περίφημο θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο. Νομίζω ότι το θυμάστε αυτό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό το θυμάμαι πολύ καλά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και τον Μάρτιο, ποιος είναι ο Μάρτιος; Τον Ιανουάριο, λοιπόν, έβαλε να γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι διάφορες εφημερίδες, οι οποίες πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, διάφορα πρωτοσέλιδαεναντίον μου, «Επικίνδυνος ο Καμμένος», «Οι ΑΝΕΛ είναι προς σαλαμοποίηση», να βγαίνει ο κ. Κοτζιάς και να μιλάει για συγκλίσεις με την αριστερά που θα βρουν τους 151. Δηλαδή, είχαμε ουσιαστικά την εφαρμογή ενός σχεδίου που είχε σκοπό, από την πλευρά του κ. Τσίπρα, για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, να αναιρέσει με μη έντιμο τρόπο τη δική μας συνεργασία. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με μη έντιμο τρόπο. Λέτε, λοιπόν, ότι ο Πρωθυπουργός κινήθηκε ανέντιμα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν από τον εταίρο σου παίρνεις στελέχη του έναντι μιας θέσης.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν είναι σκηνοθεσία αυτό, όπως λέει η ΝΔ; Γιατί Η ΝΔ λέει ότι είναι σκηνοθετημένο όλο αυτό, ότι εσείς δώσατε μερικούς βουλευτές για να μην πέσει η κυβέρνηση και εκείνος σας εξασφάλισε ότι θα μείνετε αρχηγός στην παρούσα Βουλή.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, ποιος αρχηγός; Εγώ αν δεν έπαιρνα τον κ. Φωκά δεν θα είχα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τα ίδια που έκαναν στο ΠΟΤΑΜΙ πήγαν να κάνουν και σε εμένα. Αν ο κ. Φωκάς δεν ερχόταν μαζί μου, δεν θα είχα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ποιο σκηνοθετημένο; Σκηνοθετημένο να διαλύσω τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που με τόσο κόπο έχτισα και χτίσαμε μαζί οι πολίτες μέσα από το FacebookΕγώ κ. Χατζηνικολάου έχω μια πορεία 25 ετών στην πολιτική. Σήκωσα το χέρι μου και είπα όχι στον Σαμαρά το 2012 και πάλεψα εναντίον όλου του συστήματος. Θα πήγαινα τώρα για τα μάτια του κ. Τσίπρα να περάσω μια συμφωνία στην οποία είμαι εκ γενετής αντίθετος; Που τη θεωρώ προδοτική; Θα πήγαινα να διαλύσω το κίνημα το οποίο με εμπιστεύτηκε και κερδίσαμε πέντε εκλογές για να του χαρίσω δύο μυστικές ψήφους;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θεωρείτε τη συμφωνία προδοτική; Προδότης ο μέχρι χθες συνεταίρος σας στην εξουσία, στην κυβέρνηση;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το «προδότης» είναι βαριά κουβέντα. Η συμφωνία είναι προδοτική, διότι ουσιαστικά παραχωρεί τον όρο «Μακεδονία» άνευ όρων. Τους βάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχουμεεξασφαλίσει τίποτα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου σας παρακαλώ, διαβάζω τελευταία ναδιατυπώνετε σφοδρές επιθέσεις εναντίον του κ. Κοτζιά. Είπατε μάλιστα ότι το ΠΡΑΤΤΩ είναι «ΕΙΣ - ΠΡΑΤΤΩ». Έχετε κάποια στοιχεία; Θα τα προσκομίσετε στον Εισαγγελέα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είπα το ΠΡΑΤΤΩ, «ΕΙΣ- ΠΡΑΤΤΩ».

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ήδη, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε «να πάει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ περιμένω τον Εισαγγελέα να με καλέσει να καταθέσω τις εταιρείες που έχω πει για τις βίζες. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο έχω πει. Δεν είπα το ΠΡΑΤΤΩ «ΕΙΣ- ΠΡΑΤΤΩ». Έκανα ένα tweet στο οποίο έβαλα διάφορα σύνθετα του πράττω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βάλατε και το ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ όμως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και το διαπράττω έβαλα και απ’ όλα έβαλα. Υπάρχει θέμα με τον κ. Κοτζιά και το θέμα είναι η συμφωνία με τις βίζες, το πρώτο θέμα το οποίο ανέφερα και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το έχω πει και στον ίδιο, το έχω αναφέρει και στη Δικαιοσύνη. Πίσω από τον διαγωνισμό ο οποίος έγινε υπάρχουν υπεράκτιες εταιρείες από την Κύπρο οι οποίες υποκρύπτουν άλλο ιδιοκτήτη από αυτόν που φαίνεται. Το δεύτερο είναι ότι έγιναν παρεμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ένας διαγωνισμός ο οποίος είχε αποτύχει, πέτυχε και τρίτον είναι ότι αυτός που πήρε τον διαγωνισμό έδωσε την εφαρμογή του σε αυτόν που το είχε προηγουμένως. Αυτά πρέπει να εξεταστούν όλα και βεβαίως προς διερεύνηση είναι ότι φαίνεται οι υπεράκτιες εταιρείες να καταλήγουν σε άνθρωπο που συνεργάζεται στενά με τον κ. Σόρος, τον κ. Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος είναι και ο τελευταίος ιδιοκτήτης των εταιρειών από τη real - estate της Κύπρου. Είναι ο εκπρόσωπος της realestate Σόρος στην Ελλάδα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είστε έτοιμος να πάτε στον εισαγγελέα να καταθέσατε για αυτά;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και είμαι έτοιμος. Εξάλλου, τα περισσότερα από αυτά, τα είχε γράψει και το «Ποντίκι», έχουν ανοίξει οι εταιρείες, έχουν ζητήσει στοιχεία στην Κύπρο, είναι πολύ απλό να δει κανείς αυτή τη συνέχεια που υπάρχει, αυτή την περίεργη συνέχεια στη ροή των εταιρειών. Υπάρχει και άλλο θέμα. Έχουμε καταγγελία από τα Σκόπια ότι δόθηκαν χρήματα για να επηρεαστούν μέσα στα Σκόπια. Και ερωτώ υπάρχουν μυστικά κονδύλια από το Υπουργείο Εξωτερικών που δόθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση; Αν υπάρχουν και αυτό είναι προς διερεύνηση.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου ποια είναι η επόμενη μέρα πολιτικά για το κόμμα σας; Είναι αλήθεια ότι είστε σε συζητήσεις με τον κ. Καρατζαφέρη για το ενδεχόμενο κοινής εκλογικής καθόδου;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν είναι αλήθεια. Με τον κ. Καρατζαφέρη δεν έχω μιλήσει.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εγώ επιμένω ότι γίνεται παρασκηνιακή συνεννόηση μέσω Μπαλτάκου.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι. Με τον κ. Καρατζαφέρη όχι, με τον κ. Μπαλτάκο μιλάω, όπως μιλάω με πολλούς πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, με πάρα πολλούς, της εποχής Καραμανλή, μιλάω με πατριωτικά κινήματα από όλους τους χώρους και βεβαίως θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο το οποίο θα είναι μέσα στο συνταγματικό τόξο και στα δεδομένα που ξεκινήσαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο κ. Καρατζαφέρης είναι εντός τόξου. Το κόμμα του μετείχε και στην κυβέρνηση Παπαδήμου θυμίζω.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Καρατζαφέρης συνεργάστηκε με τα μνημόνια και ήταν ο ο πρώτος που έδωσε στα μνημόνια το «οκ». Ήταν εκείνος που γέννησε αυτά τα τέρατα της πολιτικής τα οποία με οδήγησαν και εμένα εκτός Νέας Δημοκρατίας έτσι; Δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Καρατζαφέρη και ούτε πιστεύω ότι με τον κ. Καρατζαφέρη μπορούμε να έχουμε κοινή εκλογική πορεία. Εξάλλου, από ό,τι βλέπω ο κ. Καρατζαφέρης περιφέρει και τον κ. Δημήτρη Καμμένο γύρω-γύρω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βουλευτή τον είχατε και τον είχατε προτείνει και για υπουργό τον κ. Καμμένο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και άκουσα τα εξ’ αμάξης και από εκείνον, που είναι από την άλλη πλευρά των «Μακεδονομάχων». Λοιπόν, εγώ έχω κρατήσει μια σταθερή πορεία κ. Χατζηνικολάου και αυτή την πορεία δεν πρόκειται να την χαλάσω ούτε να την αλλάξω προκειμένου να κάνω εφήμερες συμμαχίες τις οποίες δεν πιστεύω. Θα κάνω συμμαχίες με εκείνους που πιστεύω ότι ταιριάζουμε πολιτικά, που βρισκόμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι φίλος μου, ήμασταν μαζί βουλευτές το ’93, αλλά δεν μπορώ να σας πω ότι με τον κ. Καρατζαφέρη μπορώ να συνυπάρξω πολιτικά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με τον κ. Λεβέντη θα γινόταν;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με την Ένωση Κεντρώων, επειδή σχεδόν έχουν κρατήσει μια σταθερή θέση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και πιστεύω ότι και ο ίδιος ο κ. Λεβέντης το πιστεύει, νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια να συζητήσουμε μαζί, όχι για συνεργασία αναγκαστικά, είμαστε δυο διαφορετικά πολιτικά κόμματα. Εξάλλου, από ό,τι καταλαβαίνω ο κ. Γεωργιάδης έχει ήδη κλείσει με τη Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα, ναι, στο κόμμα αυτό υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να συζητήσουμε και με τον ίδιο τον κ. Λεβέντη. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός πολιτικής, πάνω από 45 υπουργοί του Καραμανλή είναι εκτός πολιτικής αυτή τη στιγμή, με τους οποίους έχουμε τις ίδιες απόψεις. Και πιστεύω ότι σε αυτή την πολιτική συγκυρία όπου ένα κόμμα του 4%, μέχρι τώρα, που εκπροσωπείται στην Βουλή, πρέπει να εκπροσωπήσει το 80% του ελληνικού λαού, χρειάζονται ανοίγματα και συμμαχίες. Ανοίγματα και συμμαχίες, όμως, που δεν θα μας βγάλουν από τις αρχές μας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μιλάτε για αυτούς τους πρώην βουλευτές και Υπουργούς που συναντήθηκαν πρόσφατα με τον κ .Αντώναρο πρόσφατα; Για αυτούς μιλάτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν μιλάω για αυτούς. Δεν θέλω να πω ονόματα αυτή την στιγμή χωρίς την άδειά τους. Και με τον κ. Αντώναρο μιλάω, δεν θα το κρύψω ότι μιλάω μαζί του, αλλά από εκεί και πέρα, ο κ. Αντώναρος για το Σκοπιανό έχει διαφορετική άποψη από τη δική μου, είναι υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού. Υπάρχουν άλλοι βουλευτές και άλλα στελέχη και πολιτικές κινήσεις οι οποίες θα διαμορφώσουν μέτωπο και στην Ελλάδα και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου