ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

12.1.19

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

  • Για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα:
 Το πρώτο, στο οποίο εμπλέκεται η Α. Μέρκελ στα ζητήματα της χώρας, είναι η Οικονομία.
Είναι προφανές ότι η κυρία Μέρκελ θέλει να πείσει, όχι φυσικά εμάς, αλλά κυρίως το δικό της ακροατήριο
ότι το «πρόβλημα» της Ελλάδας έχει τελειώσει εννοώντας φυσικά το πρόγραμμα του δανεισμού και όχι τα δομικά προβλήματα που ταλανίζουν ακόμη την ελληνική Οικονομία αλλά κυρίως την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Γιατί μπορεί να βγήκαμε από την κρίση, αλλά βγήκαμε με 4,5% επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές και δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε αυτοτελώς την οικονομία μας.
Επομένως η Α. Μέρκελ θέλει να στείλει το μήνυμα ότι τελείωσε το πρόβλημα της, αλλά δυστυχώς οι Έλληνες δεν μπορούν να πεισθούν ότι τελείωσαν τα δικά τους μας.
 Δεύτερον, ως προς μεταναστευτικό: αν η κυρία Μέρκελ εκτός από την Αθήνα επισκεφτεί και τη Μόρια θα διαπιστώσει ότι οι συνθήκες διαβίωσης και υποδομών όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά πολύ περισσότερο την Τρίτη δυστυχώς είχαμε και νεκρό εξαιτίας του ψύχους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συμφωνιών διευκόλυνσης της με τον Α. Τσίπρα.
 Τρίτον, στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, προφανώς ήρθε για να την στηρίξει. Ωστόσο άλλα είναι τα κριτήρια και τα συμφέροντα των Γερμανών πάνω στο θέμα και άλλα τα συμφέροντα και οι ευαισθησίες του ελληνικού λαού.
Αυτή η Συμφωνία αντί να κλείνει μέτωπα, ανοίγει το δρόμο για πολύ σοβαρότερα στο μέλλον. Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα την ψηφίσει στη Βουλή.
Ασφαλώς αποτελεί συμφέρον για τη χώρα μας να «κλείσει» το επί δεκαετίες πρόβλημα στις σχέσεις με τη Fyrom, ωστόσο το ζητούμενο είναι με ποιους όρους θα το «κλείσει» και ειδικά σε μία περίοδο με φαινομενικά ευνοϊκές συνθήκες για αυτό.
Η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας μας θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν πέρυσι, πριν ακόμη έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, γινόταν πράξη το αίτημα μας για σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Η χώρα θα μπορούσε να πάει με κοινή «γραμμή» στο θέμα. Επέλεξαν να μην το κάνουν για τη δική τους «μικροπολιτική».
 Για την ενδοκυβερνητική κρίση
 Είδαμε έναν αλληλοεκβιασμό μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων πανελλήνια μετάδοση: ο ένας με συνέντευξη κι ο άλλος με το σποτάκι!
Πρόκειται για άθλια εικόνα και πολύ επικίνδυνη για τη χώρα πάνω σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα.
 Τα σενάρια ως προς την εξέλιξη της διαμάχης των κυβερνητικών εταίρων είναι τα εξής: πρώτον, ας υποθέσουμε ότι ο Πάνος Καμμένος αίρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε ψήφο εμπιστοσύνης. Σε περίπτωση που δεν πάρει 151 ψήφους, την επόμενη μέρα πρέπει να προκηρύξει εκλογές.
Κυβέρνηση μειοψηφίας, αν και συνταγματικά προβλέπεται, δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά, ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη πολιτική συγκυρία.
 Δεύτερον, αν ο Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση και ο Τσίπρας βρει ψήφους για να συγκεντρώσει εκ νέου 151, τότε θα οδηγηθούμε σε μια τεχνητή κυβερνητική πλειοψηφία ρεφενέ, που αποσπά «από δω και από εκεί» βουλευτές για να μην απαγκιστρωθεί από την καρέκλα της εξουσίας.
 Στο αν τίθεται θέμα αποστασίας έχει απαντήσει ο ίδιος ο Α. Τσίπρας την 1/12/2014: «αν ένας βουλευτής καταστρατηγεί τα όρια του κόμματός του και μεταπηδά σε άλλο κόμμα αυτό είναι αποστασία. Και όποιος διεκδικεί την ψήφο αυτού του βουλευτή, οδηγεί τη χώρα σε αποσταθεροποίηση»
Μόνο που τώρα θέλει να το ξεχνά με την ιδιότητα του ως πρωθυπουργού….
 Το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου είτε είναι βελούδινο είτε όχι δεν μπορεί να εξαγνίσει μια ολόκληρη κυβερνητική θητεία τεσσάρων ετών που πηγαίνουν χέρι-χέρι.
Δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να απολαμβάνει την εξουσία με ακροδεξιά βαρίδια και στο τέλος να αναζητά κεντροαριστερούς γυρολόγους για να διασωθεί από το ναυάγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου