ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

21.1.19

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104.6

  • Σχετικά με το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τον ερχόμενο Μάρτιο:
Το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, η ακριβής ημερομηνία του οποίου θα ανακοινωθεί προσεχώς, θα πραγματοποιηθεί με εκλογή συνέδρων από τη βάση, θα εκλέξει τα συλλογικά μας όργανα και θα επαναπροσδιορίσει το Καταστατικό του.

Η ουσία του Συνεδρίου είναι ότι πλέον προχωράμε στην ενιαία λειτουργία μας μέσα από καθαρές δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο πολυκομματικός φορέας και ο ομοσπονδιακός χαρακτήρας, που είχαμε διατηρήσει μέχρι τώρα, αντί να ενισχύει τον πλουραλισμό και τη διαφορετικότητα αποδείχθηκε ότι οδηγούσε σε Βαβυλωνία. Τώρα προχωράμε αποφασιστικά στη στιβαρή και ενιαία έκφραση του προοδευτικού χώρου, νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στο Καταστατικό μας.
Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά με παρακαταθήκη τους 212.000 συμπολίτες μας που μας έδωσαν εντολή για τη συγκρότηση του προοδευτικού χώρου με στόχο την ενότητα και την αυτόνομη πορεία του.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι πολιτικός φορέας που δημιουργήθηκε από τη βάση και όχι ως ένωση ηγεσιώνΚαι ακριβώς για αυτό, θα τιμήσουμε την εντολή των συνιδρυτών του Κινήματος Αλλαγής και θα προχωρήσουμε δυναμικά και αποφασιστικά.
  • Για τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου:
Η Φ. Γεννηματά είχε η ίδια αποσαφηνίσει ότι η στάση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας για τη συμφωνία των Πρεσπών ξεπερνάει τα όρια της ίδιας της συμφωνίας και σχετίζεται πολύ περισσότερο με την ευθύνη που όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε για το αν πλέον προχωράμε μαζί στο Κίνημα Αλλαγής. Η υπερψήφιση της συμφωνίας με τον τρόπο με τον οποίο αυτή εργαλειοποιήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, συνηγορώντας στην εξυπηρέτηση των δικών του σχεδιασμών, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Ουδέποτε προτάθηκε στον κ. Θεοχαρόπουλο η θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, παρόλο που αυτό είχε ζητηθεί από τον ίδιο, με αντάλλαγμα τη μεταβολή της στάσης του στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η κυρία Γεννηματά υπήρξε σαφής απέναντι στον κ. Θεοχαρόπουλο, ακόμη κι όταν εκείνος αιτήθηκε τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ότι το θέμα της επιλογής του προσώπου θα «έκλεινε» αμέσως μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Πρόκειται για συνήθη πρακτική και επιλογή που γίνεται όταν υπάρχουν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι.
  • Για τις θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου:
Πολλοί βιάστηκαν να κάνουν προδημοσίευση της συνέντευξης που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου το περασμένο Σάββατο και να την παρουσιάσουν με άλλο τρόπο.
Η ουσία είναι ότι ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι αν πριν τη Συμφωνία είχε προηγηθεί εθνική συνεννόηση, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα ήταν καλύτερο. Επισημαίνει την εργαλειοποίηση του ζητήματος που είναι καταστροφική για τον τόπο και σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του δεν είναι προοδευτική δύναμη.
Πολύ απλά: κάποιοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν τις εν λόγω θέσεις ως στήριξη υπέρ του Τσίπρα.
Ο κ. Παπανδρέου στηρίζει ενεργά το Κίνημα Αλλαγής και το διατυπώνει ξεκάθαρα και στην τελευταία συνέντευξη του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου