ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

18.10.18

Ανακοίνωση του Τομέα Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας

Δυστυχώς πρωταγωνίστρια τη χώρα μας στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό βρίσκει  η φετινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 17.10.2018  του ΟΗΕ για την εξάλειψη της.
Η φτώχεια, η χειρότερη μορφή βίας, διανύοντας το 2018,  φαντάζει πιο έντονη  από ποτέ. Σύμφωνα με τις
εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ ( 22.6.2018) ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανήλθε στο  34,8%του πληθυσμού της χώρας,  αυτό σημαίνει ότι 3.701.800 άτομα  στερούνται τουλάχιστον 4 από έναν κατάλογο 9 αγαθών και υπηρεσιών ή διαβιούν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας. Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού για την ηλικιακή ομάδας 18-64  φτάνει στο 38,6% , ενώ η παιδική φτώχεια  ανέρχεται σε 36,2%.
Όμως, η φτώχεια δεν είναι μόνο ποσοστά, είναι οι απαράδεκτες συνθήκες ζωής , είναι η ντροπή, η αδυναμία, η ενοχή, ο φόβος του στιγματισμού και της απομόνωσης .
Οι πολιτικές φτωχοποίησης που εφαρμόζονται από τη συντηρητική  κυβέρνηση ,των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαϋλώνει την μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους τις συνήθεις  ομάδες (μισθωτοί και συνταξιούχοι) και την επιχειρηματικότητα με υπερφορολόγηση, περικοπές εισοδημάτων, εισφορές και αντιαναπτυξιακή στασιμότητα!
Η λογική των προσωρινών επιδομάτων της Κυβέρνησης αποτελεί μπάλωμα  και εγκλωβίζει τους πιο αδύναμους στην παγίδα της φτώχειας, χωρίς μέλλον και προοπτική στο χώρο της εργασίας.
Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής με το Σχέδιο Ελλάδα προτείνουμε τις πολιτικές- εγγύηση για βιώσιμες οικονομίες, προς μια σταθερή βιώσιμή ανάπτυξη.
Προτείνουμε τις στρατηγικές και  τις πολιτικές για την οριστική αντιμετώπιση της φτώχειας,  για την ανάπτυξη και ανάκαμψη του κοινωνικού κράτους. Πολιτικές  που εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή με συγκεκριμένα μέτρα και όχι μποναμάδες.
Στοχεύαμε στην ένταξη όλων στην ενεργό οικονομική-κοινωνική ζωή με εξασφάλιση εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου