ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

19.10.18

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

To Υπουργείο Παιδείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  συνεχίζει το πρόγραμμά του που περιλαμβάνει εκτός των άλλων δεινών και την  “καταστροφή” του Γενικού. Λυκείου. Έτσι ανακοινώθηκε η υπουργική απόφαση “για την αξιολόγηση των μαθητών/-τριών του Γενικού Λυκείου”. Μετά την αποδόμηση των Γλωσσικών μαθημάτων και ιδιαίτερα  των Αρχαίων Ελληνικών ήρθε η σειρά των μαθημάτων των
  Θετικών Επιστημών. Δεν υπάρχει ούτε μία Επιστημονική Ένωση που να συμφωνεί με τους πειραματισμούς του κ. Γαβρόγλου. Η πρόθεση υποβάθμισης του Λυκείου ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη μας. Αν υλοποιηθούν οι πειραματισμοί αυτοί,  το Λύκειο θα απωλέσει και τα τελευταία ψήγματα του μορφωτικού και παιδαγωγικού του ρόλου.
Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι συγχωνεύσεις «καλά κρατούν» προκαλώντας σοβαρή αναταραχή στην Ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και στις τοπικές κοινωνίες, ενώ τα ήδη συγχωνευμένα Τριτοβάθμια Ιδρύματα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Φυσικά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ είναι στον «αέρα».  Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται ,ότι θα αφήσει τις συγχωνεύσεις, ως έχουν, αποσπώντας έτσι  τα εύσημα από τον  κ. Γαβρόγλου. Την ίδια στιγμή ο κ. Υπουργός δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τα φαινόμενα ανομίας που πληθαίνουν στα  Πανεπιστήμια με πρόσφατο αυτό της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Οι χιλιάδες κενές διδακτικές ώρες στα σχολεία όλης της χώρας παραμένουν ακάλυπτες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και τοπικές κοινωνίες. Η  επιστολή του Δημάρχου Σκύρου στον Πρωθυπουργό καταρρίπτει κάθε επιχείρημα  περί ομαλής έναρξης του σχολικού έτους. Ο κ. Υπουργός συνεχίζει ωστόσο το πολύπλευρο «έργο» του  και προκαλεί λέγοντας , ότι οι διαδικασίες για την επιλογή των Συντονιστών Εκπαίδευσης έγιναν με αδιάβλητο και άψογο τρόπο ,ενώ δεν νιώθει καν την ανάγκη να ευχαριστήσει τους απερχόμενους Σχολικούς Συμβούλους για το έργο τους .

Απλά ντροπή !! Τίποτε άλλο παρά μόνο ΝΤΡΟΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου