ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

7.8.18

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στην εφημερίδα Φιλελεύθερος”

Υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης για τη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής; Σκοπεύετε να τις αναζητήσετε και με ποιο τρόπο;
 Προφανώς. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και η Αυτοδιοίκηση απέτυχαν να προστατέψουν την ζωή και την περιουσία των ανθρώπων στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά. Η ανεπάρκεια στην πρόληψη και η ανικανότητα στη διαχείριση
της πυρκαγιάς είχε τραγικό απολογισμό με δεκάδες θύματα. Η προσπάθεια όμως, επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού και αυτοαθώωσης δείχνει το χάσμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την πραγματικότητα. Αντί να σιωπήσουν και να πάνε σπίτι τους, έκαναν συσκέψεις-παρωδία και έδιναν συνεντεύξεις, που τόλμησαν να υποστηρίξουν οτι δεν έκαναν λάθη. Την ώρα που τα θύματα είχαν ανάγκη από στήριξη και δύναμη, ο κ. Καμμένος τους έριχνε το φταίξιμο. Ντροπή! Οι ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν από την Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη.
 Από την πλευρά της κυβέρνησης, όμως, μιλούν για διαχρονικές ευθύνες ως προς την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση ή την έλλειψη πυροπροστασίας, δείχνοντας ουσιαστικά και προς την πλευρά σας…
 Οι επόμενες δεκαετίες είναι γεμάτες προκλήσεις προσαρμογής στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής. Αυτό επιβάλλει μια διαφορετική οικιστική ανάπτυξη και κυρίως μεθόδους περιβαλλοντικής προστασίας που συνδυάζουν την τεχνολογική εξέλιξη με τις ανάγκες των πολιτών. Χρειάζεται θεσμική λειτουργία και νέα νοοτροπία, στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πολιτική προστασία. Όμως, η δόμηση των προηγούμενων δεκαετιών, στο Μάτι τα περισσότερα σπίτια χτίστηκαν τη δεκαετία του 60, και η καταστροφή της προηγούμενης εβδομάδας είναι δυο διαφορετικά θέματα. Η συζήτηση της επόμενης μέρας επιβάλλει να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, να αναζητήσουμε τις αιτίες και τις ευθύνες και να δώσουμε ένα νέο σχέδιο για τη ζωή όσων επλήγησαν. Ας κοιτάξουν μια φορά και τον καθρέπτη τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 Μπορεί πράγματι ένας πολιτικός 44 ετών να έχει το ακαταλόγιστο;
 Είναι κρίμα οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να μειώνουν με αυτό τον τρόπο τον κ. Τσίπρα. Τον εμφανίζουν ως πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης, που χρειάζεται την κηδεμονία κάποιων για να λειτουργήσει. Γνωρίζω εκατοντάδες ανθρώπους νεότερους του κ. Τσίπρα που καθημερινά δίνουν αγώνα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, με αξιοπρέπεια και φιλότιμο σ εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, και ποτέ δεν σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες γελοίες δικαιολογίες.
 Ο κ. Πολάκης μίλησε, πάντως, για «εικόνα που θολώνει από τους νεκρούς»…
 Τα λόγια του κ. Πολάκη δεν ταιριάζουν ούτε σε γιατρό, ούτε σε Υπουργό. Έχει διαπράξει ύβρη με όσα είπε και το γνωρίζει. Μιλάει για να διχάσει, να ρίξει δηλητήριο, να αποσπάσει την προσοχή από τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η Δημοκρατική και προοδευτική παράδοση του τόπου δεν χωράει στυγνούς προπαγανδιστές, σαν τον κ. Πολάκη.
Όσο ο κ. Τσίπρας τον κρατάει στη θέση του, ταυτίζεται Με την αντίληψη οτι το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά και οι νεκροί “θόλωσαν” την εικόνα. Η ρητορική Πολάκη είναι η ρητορική ΣΥΡΙΖΑ.
 Πιστεύετε πως το timing της μεταγωγής Κουφοντίνα, μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό, κρύβει κάποια μεθόδευση;
 Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψάχνουν με αγωνία τρόπο, να αλλάξουν συζήτηση.
Η μεταγωγή Κουφοντίνα είναι μια προκλητική απόφαση, με κύριο στόχο την αλλαγή ατζέντας στη δημόσια συζήτηση.
Την ώρα που οι Έλληνες ζούσαν τις συνέπειες της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, το πρόβλημα των πολιτών και των θεσμών δεν είναι και δεν μπορεί να είναι, η μεταχείριση ενός τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνου, που δεν έχει μετανιώσει για όσα έχει κάνει.
 Ας υποθέσουμε ότι γίνονται εκλογές… αύριο. Ποιος είναι ο πήχης για το Κίνημα Αλλαγής και ποια θα είναι η στάση του την επόμενη μέρα ;
 Εμείς δημιουργούμε ένα κίνημα αφύπνισης, αισιοδοξίας, δημιουργικής εξωστρέφειας. Αυτοπροσδιοριζόμαστε πολιτικά, απέναντι στην συντήρηση που εκφράζουν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ.
Θέλουμε να απελευθερώσουμε και να ενώσουμε τους Έλληνες. Να ανατρέψουμε όσα κρατούν την Ελλάδα πίσω. Η πρόκληση μας αφορά το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας. Γι αυτό καταθέτουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στους Έλληνες, το σχέδιο Ελλάδα, με στόχο τις νέες ευκαιρίες για όλους, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την πρωτοπορία της πατρίδας μας, σε τομείς που μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο.
Η σύγκρουση με τις αιτίες της κρίσης απαιτεί ισχυρή λαϊκή εντολή. Αυτήν θέλουμε για να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της πατρίδας μας.
Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές για να γίνει η Ελλάδα πρωταγωνίστρια.
 Η 20η Αυγούστου είναι πράγματι η μέρα κατά την οποία η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια ή θεωρείτε ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες με τον ισχυρισμό της περί «καθαρής» εξόδου;
 Η χώρα δεν βγαίνει από τα μνημόνια όταν έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 κι από το 2023 έως το 2060 για πρωτογενή πλεονάσματα 2,2%. Δέσμευσαν μέσω του Υπερταμείου όλη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με περικοπές σε συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου και τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί από αυτήν την κυβέρνηση, δεν αφήνουν περιθώρια για προοπτική αξιοπρέπειας στις επόμενες γενιές. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε παλιές πρακτικές για να κερδίσει την εξουσία και έφερε την χώρα πολλά χρόνια πίσω σε όλα τα επίπεδα. Και είναι αυτονόητο πως μετά από όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες, κανείς δε μπορεί να φανταστεί οτι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει πανηγύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου