ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.5.18

Δημ. Παπαδημούλης: Ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και σεβασμού

Δημ. Παπαδημούλης: Ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και σεβασμού - βίντεοΔιεθνές συνέδριο διαλόγου ΕΕ-Κίνας, σχετικά με την πρωτοβουλία «ΤheBelt and RoadInitiative», διοργάνωσε η επίσημη Αντιπροσωπεία της Κίνας στην ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για τις Επιχειρήσεις (EuropeanBusinessSummit 2018), στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο EgmontPalace, στις 23 Μαΐου 2018, παρουσία του ΚινέζουΠρέσβη στην ΕΕ κ. Ming Zhang, παρέστη ένα ακροατήριο 300 περίπου ατόμων μεταξύ των οποίων, εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, διεθνών φόρουμ και οργανισμών ενέργειας, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί και διεθνή μέσα ενημέρωσης. 
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης,απηύθηνεομιλία ως ένας των επίτιμων προσκεκλημένων ομιλητών, μετά τον Κινέζο πρέσβη MingZhang, εστιάζοντας πρωτίστως στην ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου και της συνεργασίας ΕΕ-Κίνας, ως στρατηγικών εταίρων σε παγκόσμιο επίπεδοκαι στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και σεβασμού.
Στην ομιλία του ο Δημ. Παπαδημούλης, αναφέρθηκε ειδικότερα στη σημασία της κοινής δέσμευσης ΕΕ-Κίνας για την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το κλίμα του πλανήτη, αλλά και σε επιχειρηματικά θέματα, που απαιτούν συνέργειες βασισμένες στα διεθνήπρότυπα και κανόνες. Κάποια από αυτά τα θέματα, αφορούν ζητήματα και τομείς όπως όπως το δίκαιο εμπόριο, η συνδεσιμότητα, οι επενδύσεις,και κινούνται σε μια βάση διεύρυνσης της συνεργασίας που συμφωνήθηκε στη 12η Διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Κίνας, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου