ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

19.5.18

Δημ. Παπαδημούλης: Η Ε.Ε. πρέπει να εμβαθύνει σε πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την ισότητα όλων των πολιτών

Δημ. Παπαδημούλης: Η Ε.Ε. πρέπει να εμβαθύνει σε πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την ισότητα όλων των πολιτών - βίντεο.Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απέστειλε χαιρετισμό για την εκδήλωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για την «Ημέρα της Ευρώπης», που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο στις 18 και 19 Μαΐου.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια, με την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, ο εορτασμός για την ‘Ημέρα της Ευρώπης’ έχει μια επιπλέον σημασία και βαρύτητα».
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να εμβαθύνουμε σε πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα όλων των πολιτών, να προχωρήσουμε σε πολιτικές που προασπίζουν τα συμφέροντα των πολλών και να ενδυναμώσουμε τη δημοκρατική λογοδοσία και τη διαφάνεια», σημειώνοντας πως «οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορεί να είναι απλοί θεατές ή απόμακροι παρατηρητές των εξελίξεων, αλλά ενεργά συμμέτοχοι σε μια συλλογική προσπάθεια».
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε επίσης την ανάγκη να «να δώσουμε ‘χώρο’ και λόγο στους νέους, που έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση και γυρνούν την πλάτη στην πολιτική», και πως είναι «καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων να νοηματοδοτήσουμε εκ νέου την ΕΕ με τα ‘εργαλεία’ και τις αξίες πάνω στα οποία εδράζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, το δικαίωμα στη γνώση και στη συμμετοχική διακυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου