ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

19.4.18

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ Η ΟΞΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

article thumbnailην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που πυροδοτούν πολεμικές αναμετρήσεις και εντείνουν την εκμετάλλευση κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση για τα «Συμπεράσματα του Συμβουλίου του Μαρτίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι η απάντηση της Ένωσης στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με εμπορικούς πολέμους - με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα που καταλήγουν και σε πολεμικές επεμβάσεις όπως στη Συρία για τον έλεγχο ενέργειας και αγορών με άμεσο κίνδυνο γενίκευσης, είναι η εμβάθυνση της ευρωενωσιακής ενοποίησης με ένταση της κοινωνικής εκμετάλλευσης, η στρατιωτικοποίηση της Ένωσης σε συμμαχία με ανταγωνιστές της (ΗΠΑ) για περικύκλωση της Ρωσίας.
Αυτό εξυπηρετεί και η βιασύνη της Κομισιόν να συστήσει έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Σκόπια) με ουσιαστική συμφωνία και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να συνεχίσει τα παζάρια με τη Τουρκία.
Δεν πρόκειται για πολιτική λαϊκής ευημερίας, ειρήνης, ασφάλειας όπως λέει η Κομισιόν.
Εντείνουν την εκμετάλλευση, πυροδοτούν πολεμικές αναμετρήσεις με τελικό θύμα τους λαούς όπως δείχνει η ιστορία όπου Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ πρωταγωνίστησαν σε αιματηρές αλλαγές συνόρων και στα Βαλκάνια για τα συμφέροντά τους.
Καμιά αυταπάτη: λαϊκή αντεπίθεση παντού ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου