ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

22.2.18

Σημεία Ομιλίας Εύης Χριστοφιλοπούλου, στη συζήτηση για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα έχει βαρύνει. Είναι πολύ λίγοι οι βουλευτές της πλειοψηφίας που έχουν την αντοχή να ακούν αλήθειες γιατί από την ώρα που ξεκίνησαν οι ομιλίες των «φερόμενων» ακούγονται αλήθειες…
Αντί να χρησιμοποιήσουμε το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis για να αναδείξουμε αμαρτωλές πτυχές της
ιστορίας του φαρμάκου οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, έχοντας διπλό στόχο: να συγκαλύψουν και κουκουλώσουν και να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους παραβιάζοντας το κράτος δικαίου.
Όμως δεν θα τους περάσει. Εμείς απαιτούμε να συσταθεί τώρα κανονική προκαταρκτική επιτροπή με όλες τις ανακριτικές αρμοδιότητες για να λάμψει όλη η αλήθεια . Να ανοιχτούν λογαριασμοί, να προσέλθουν μάρτυρες, να αναδειχθούν όλα τα στοιχεία.
Λέμε όχι στην προανακριτική μαϊμού όπως περιέγραψε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και προωθεί η πλειοψηφία αλλά ναι σε μια κανονική προανακριτική επιτροπή όπως περιγράφεται στην Ειδική Ημερήσια Διάταξη που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας θέσουμε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων:
  • Το ΠΑΣΟΚ βλέποντας τη φαρμακευτική δαπάνη να αυξάνεται, θεσμοθετεί για πρώτη φορά λίστα φαρμάκων και θέτει περιορισμούς στη συνταγογράφηση. Το 2004 το παραδίδει τη δαπάνη στα 2,43 δις ευρώ.
  • Η ΝΔ καταργεί τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η λίστα φαρμάκων. Ο τότε εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Έκτωρας Νασιώκας, είχε προειδοποιήσει ότι η κατάργηση «δεν επιβαρύνει μόνο τη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά την εκτοξεύει στα ύψη, δημιουργώντας τεράστια βάρη στα ταμεία και στους ίδιους τους ασφαλισμένους». Δυστυχώς επαληθεύτηκε. Από το 2004 μέχρι το 2009 η δαπάνη εκτινάσσεται από τα 2,4 στα 5,6 δις ευρώ!
  • Το ΠΑΣΟΚ ξεκινά νέα προσπάθεια εξυγίανσης την περίοδο 2009-2012 με θεσμοθέτηση σημαντικών εργαλείων: ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ίδρυση ΕΟΠΠΥ, κανόνες σε παροχές και τιμολόγηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε εκτός από το να μας τραμπουκίζει λέγοντάς μας «γερμανοτσολιάδες», καταψήφισε τις ρυθμίσεις αυτές και συνομιλούσε με όλους τους “παράγοντες” στο χώρο του φαρμάκου όπως αυτούς που έλεγαν ότι θα μετατρέψουν όλα τα φαρμακεία σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ!
Μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και το 2015 ω του θαύματος, οι κ. κ. Κουρουμπλής και Ξανθός «ξεχνούν» να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων. Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Κεγκέρογλου, ο κ. Λοβέρδος κι εγώ καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά. Ποιοι κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ από φάρμακα των οποίων οι τιμές θα μειώνονταν;;;
Με τη λογική των σημερινών κατηγοριών του ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα είναι αμείλικτο. Είχε κάποιο όφελος από την σκόπιμη αυτή παράλειψη ο ΣΥΡΙΖΑ;
Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν από μια προκαταρκτική επιτροπή με πλήρεις ανακριτικές αρμοδιότητες.
Η υπόθεση “Novartis” θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία για αποκάλυψη των πραγματικών κυκλωμάτων που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συγκαλύψει αλλά και ευκαιρία για τη χάραξη μιας νέας, ορθολογικής πολιτικής φαρμάκου.
Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση επιλέγει την κακοστημένη σκευωρία χρησιμοποιεί τη Novartis στην προσπάθεια εξόντωσης των αντιπάλωντης και απονομιμοποίησης της αντιπολίτευσης συλλήβδην.
Η κακοστημένη σκευωρία έχει απ’ όλα:
  • Το σφιχταγκάλιασμα της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη είναι πρωτοφανές
  • Πρωθυπουργός και Υπουργοί έχουν γίνει προφήτες και εδώ και ένα χρόνο έχουν πει τι περιέχει ο φάκελος. Ανατρέξτε σε ομιλίες του κ. Τσίπρα.
  • Στοιχεία της δικογραφίας φιλοξενούνται στο φιλοκυβερνητικό τύπο. Κατά τα άλλα η δικαστική έρευνα είναι μυστική…
Μιλούν οι βουλευτές της πλειοψηφίας για το FBI. Μήπως τα 7 ονόματα του FBI είναι αυτά που η κ . Τουλουπάκη απέστειλε; Οι περίφημοι whisleblowers γιατί προστατεύονται και μάλιστα ενισχύεται εκ των υστέρων η προστασία τους;
Έχουμε μάρτυρες αυξημένης προστασίας και εκ των υστέρων μειωμένης αξιοπιστίας που αφηγούνται γενικώς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις «κουκουλωμένοι μάρτυρες» αναφέρουν κατ’ επανάληψη: «θεωρώ αντίθετο στη λογική των πραγμάτων ο Υπουργός να έλαβε ως δώρο πόσο κάτω των 200.000 ευρώ». Αυτό έρχεται και επανέρχεται σε μια κατάσταση όπου οι μάρτυρες δεν αναφέρουν στοιχεία αλλά αφηγούνται γενικώς.
Να έρθουν λοιπόν οι μάρτυρες αυτοί να καταθέσουν στην Επιτροπή.
Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ,
Επιλέξατε στριμωγμένοι από τα εθνικά και όχι μόνο ζητήματα να είστε θιασώτες των πιο βρώμικων πολιτικών πρακτικών.
Επιλέξατε να μιμηθείτε τους προκατόχους σας: τους συκοφάντες που έστησαν το βρώμικο ‘89. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για pampers έχουμε τροχήλατες βαλίτσες!!!!
Εμείς θα επιμείνουμε στην πρότασή μας για προκαταρκτική εξέταση με πλήρεις ανακριτικές αρμοδιότητες για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
Η αλήθεια θα λάμψει. Θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.
Η ιστορία εκδικείται όσους δεν λαμβάνουν από αυτήν τα αναγκαία μαθήματα.
Αν η αλήθεια δεν λάμψει τώρα, θα λάμψει μετά τη λαϊκή ετυμηγορία και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, θα κληθεί να καταλογίσει τις πραγματικές ευθύνες τόσο για το φάρμακο, τη Novartis όσο και για την παραβίαση του κράτους δικαίου.
Οι ένοχοι θα πληρώσουν και η σκευωρία θα αποκαλυφθεί.
Οι μάσκες θα πέσουν και οι κουκούλες θα βγουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου