ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

20.2.18

Το Ποτάμι για την υπόθεση Novartis

Αύριο, Τετάρτη, θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής συζήτηση και ψηφοφορία επί της κυβερνητικής πρότασης για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS.Ο

αρχικός προγραμματισμός είναι να ξεκινήσει η διαδικασία στις 9:00 και να ολοκληρωθεί έως τις 22:00, ώστε να ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Δείτε παρακάτω τι έχει πει το Ποτάμι σχετικά:
Ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην 7η ΜΕ.ΣΥ.Α.
Τόλμη και ευθύνη! Και αντί για αυτό, κάθε μέρα μεγαλώνουν οι σκιές. οι τελευταίες προστέθηκαν με το σκάνδαλο Novartis- για να αρχίσω από τα επίκαιρα - υπουργοί, κομματικοί παράγοντες, πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι, «πρόθυμοι» αναλυτές και στρατευμένοι δημοσιογράφοι, μετέχουν σε μια σύγκρουση χωρίς κανείς να δίνει τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει. Η πολιτική ξανά σαν ρωμαϊκή αρένα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι οι αντίπαλοι της είναι ένοχοι, επειδή απλώς είναι αντίπαλοι. Και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι αθώοι, επειδή απλώς είναι αντίπαλοι της κυβέρνησης.
Οι πολίτες όμως θέλουν στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια. Με βάση αυτά, θα κρίνουμε και όχι με αφορισμούς και ιδεολογικές τοποθετήσεις. Το έργο της προανακριτικής επιτροπής είναι εξαρχής υπονομευμένο. Οι προβληματικές διατάξεις περί ευθύνης υπουργών, δεν αφήνουν δυστυχώς πολλά περιθώρια για αλήθεια και δικαιοσύνη. Οι πολίτες θα ζήσουν για μερικές μέρες, μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, διαρροές, βρισιές, λάσπη,μηχανορραφίες, στοιχεία που δεν θα ξέρεις αν είναι αληθινά ή κατασκευασμένα, και τελικά θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά μη μπορώντας να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα.
Αυτό άλλωστε, βολεύει ως ύστατη λύση και τους κυβερνώντες. Μπορεί να μην έχουμε ενόχους, αλλά δεν θα έχουμε και αθώους, θα έχουμε μόνο σκιές! Και αυτό είναι το χειρότερο για μια κοινωνία που δεν αντέχει να βλέπει άλλες σκιές. Σκιές στα εθνικά θέματα, σκιές στην οικονομία, σκιές στις τράπεζες, σκιές στο Δημόσιο,, σκιές στο ποδόσφαιρο, σκιές στη Δικαιοσύνη, παντού σκιές και υποψίες. Το Ποτάμι θα αγωνισθεί μέσα σε αυτό το στενό πλαίσιο για περισσότερο φως.
Ζητάμε:
  • Να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες.
  • Οι Βουλευτές – ανακριτές να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών, που διερευνούν εδώ και χρόνια το σκάνδαλο Novartis.
  • Να σταματήσει η αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης. Παρακρατικές μέθοδοι και επιλεκτικές στοχοποιήσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Τα στοιχεία της δικογραφίας - με βάση και την έρευνα του FBI – δείχνουν ότι η πολυεθνική εταιρεία για να προωθήσει τα συμφέροντα της, χρημάτιζε πολιτικά πρόσωπα, γραμματείς και φαρισαίους των υπουργείων και βέβαια γιατρούς και στελέχη νοσοκομείων. Δεν ήταν βέβαια η μόνη εταιρία που το έκανε. Έτσι φτάσαμε, η Ελλάδα να έχει την υψηλότερη φαρμακευτική δαπάνη στον κόσμο. Η ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές φαρμακευτικών εταιριών είναι πάνω από 20 δισ. ευρώ. ένα μνημόνιο! Μόνο από τη Novartis η ζημιά φτάνει τα 3 δισ. ευρώ. Έτσι, φθάσαμε ένας Έλληνας να δαπανά για φάρμακα- ή το κράτος να δαπανά γι’ αυτόν 60% περισσότερα χρήματα από έναν Γάλλο, έναν Γερμανό, έναν Ιταλό!
Tο σκάνδαλο Novartis λοιπόν, δεν είναι σκανδαλοθηρικό σόου, για να μην πεθάνουμε από ανία. Η ελληνική κοινωνία έχασε εκατομμύρια των εκατομμυρίων στη μαύρη τρύπα των φαρμακευτικών δαπανών. Κάποιοι πλούτισαν και αυτά τα λεφτά πρέπει να τα διεκδικήσουμε! Προτείνουμε λοιπόν στην κυβέρνηση να διεκδικήσει τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν. Θα είναι και μια προσφορά στους έντιμους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Αυτούς που δεν λαδώνουν και δεν παρανομούν.
Υπάρχουν 28 εταιρίες που παράγουν ελληνικά φάρμακα που επενδύουν στην Ελλάδα και είναι χρέος μας να προσφέρουμε, ένα καθαρό πεδίο για τη δράση τους. Το δημόσιο οφείλει να διεκδικεί τα χρήματα που χάνονται από παράνομες πρακτικές εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου