ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

17.2.18

Άρθρο του συντονιστή Βασίλη Κεγκέρογλου στα “ΝΕΑ”

Η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουν δέκα (10)  δύσκολα χρόνια και η προπαγάνδα για τα αίτια της κρίσης καλά κρατεί.
Καμία όμως προπαγάνδα όσο καλά κι αν είναι στημένη, όσα μέσα κι αν έχουν στη διάθεσή τους οι
ιθύνοντες της για να την υποστηρίξουν, δεν μπορεί να διαγράφει την αλήθεια και να διαστρεβλώνει  την πραγματικότητα.
Η εξαετία του οικονομικού και γενικότερου εκτροχιασμού της χώρας 2004 – 2009 χωρίς αμφισβήτηση  ήταν η κύρια αιτία της κρίσης:
α) Το δημόσιο χρέος από το 2003 έως το 2009 διπλασιάστηκε.
β) Ο ρυθμός ανάπτυξης από 5% έγινε -0,2%
γ) Το κόστος λειτουργίας του δημοσίου και οι αντιπαραγωγικές δαπάνες εκτοξεύτηκαν στα ύψη.
δ) Το έλλειμμα έφτασε το 15% του ΑΕΠ και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (ΙΤΣ) το μείον (-) 14%.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του εκτροχιασμού ήταν η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, η οποία από το 2004 στο 2009 σχεδόν τριπλασιάστηκε φτάνοντας  τα 5,4 δισ. ευρώ ξεπερνώντας το 2% του ΑΕΠ.
Το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δρομολόγησε  ένα αποτελεσματικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, με την αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κλπ με σκοπό την μείωση της σπατάλης και της απάτης στο χώρο του φαρμάκου, με ταυτόχρονη  διασφάλιση της επάρκειας και της κάλυψης  των αναγκών των πολιτών.
Έτσι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη το 2012 μειώθηκε από τα 5,4  στα 2,88 δισ. ευρώ δηλαδή μειώθηκε περίπου στο 50% σε σχέση με την εκτροχιασμένη δαπάνη της Καραμανλικής  περιόδου.
Αυτό το νοικοκύρεμα όμως δεν ήταν αναίμακτο πολιτικά. Κάποιοι έχασαν 2,5 δισ. ευρώ  ετησίως από τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλουτισμό: φαρμακέμποροι,  φαρμακοβιομήχανοι, επαγγελματίες κλπ στο φάρμακο αλλά και οι πολίτες που «δάνειζαν» το βιβλιάριό τους, σαν να ήταν δικό τους  μπλοκ επιταγών στον γιατρό και τον φαρμακοποιό τους. Την περίοδο αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορα, δεν ψήφιζε τις μεταρρυθμίσεις και έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για την απώλεια θέσεων εργασίας!
Είναι αναμφισβήτητο ότι:
α) η Αμερική κινήθηκε μέσω του FBI για τη διασφάλιση των αμερικανικών οικονομικών  συμφερόντων έναντι των ευρωπαϊκών.
β) υπήρχε και υπάρχει «πόλεμος» ανάμεσα στις πολυεθνικές εταιρείες για τα μερίδια της αγοράς και στην χώρα μας, στον οποίο μετέρχονται θεμιτά και  αθέμιτα μέσα.
Μέχρι λοιπόν το 2010 κάποιοι (πολλοί) έκαναν πάρτι με το φάρμακο και ορισμένοι (λιγότεροι) τεράστιες μπίζνες. Ήταν όλοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις δυσκολίες των πολιτών λόγω της εφαρμογής των προγραμμάτων και κατακεραύνωναν εμάς το ΠΑΣΟΚ και όλους όσους συμμαζέψαμε τα πράγματα, με μεγάλο πολιτικό κόστος.
Σήμερα, προφανώς  για λόγους προπαγάνδας και κυβερνητικών σκοπιμοτήτων ο κ. Τσίπρας και προκειμένου να βγει από την απομόνωση, αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι των σκανδάλων. Επιλέγοντας την μέθοδο της γκρίζας προπαγάνδας εμπλουτίζει τα πραγματικά γεγονότα και τις έρευνες του FBI με σκευωρίες και ανώνυμες καταθέσεις  εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.
Βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους μέχρι πρότινος (;) φίλους του (Καραμανλή και Αβραμόπουλο) που εκτόξευσαν στα ύψη την δημόσια δαπάνη στο φάρμακο, με αυτούς που από το 2010 και μετά έβαλαν κανόνες και συγκρούστηκαν με τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα. Η κυβέρνηση μέσα στα αδιέξοδα και την αποτυχία της, αναζητά σωσίβιο στη συκοφαντία, την λασπολογία  με ψευδομάρτυρες και ανώνυμους κουκουλοφόρους αλλά η προχειρότητα του σχεδιασμού και οι λαλίστατοι “πολάκηδες”, προδίδουν τις σκοπιμότητες και την παρέμβαση στη δικαιοσύνη.
Κάτω από την πίεση των γεγονότων αναγκάστηκαν να δώσουν  αντίγραφο του φακέλου στους ενδιαφερόμενους κι έτσι σταμάτησε το παιχνίδι των επιλεκτικών διαρροών.
Ωστόσο, απαιτείται άμεσα η συγκρότηση της Επιτροπής για να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι, οι “μάρτυρες”  κουκουλοφόροι και μη, ώστε να λάμψει η αλήθεια για όλους. Εμείς αν είχαμε τον απαραίτητο αριθμό Βουλευτών θα είχαμε ήδη  καταθέσει πρόταση συγκρότησης της .
Κλείνοντας να θυμίσω ότι η Κυβέρνηση των Τσιπρο – Καμμένων για άλλη μια φορά «ξέχασε» να βάλει την περίοδο του 2015 που εξαιτίας μη αναπροσαρμογής τιμών από το Υπουργείο Υγείας ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Εμείς μπροστά σ’ αυτή την κυβερνητική σκοπιμότητα δεν θα αφήσουμε να καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά αλλά ούτε να θολώσουν τα νερά και να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους, που θα είχαν αποκαλυφθεί πλήρως, αν η Κυβέρνηση είχε αποδεχτεί την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την εξεταστική σχετικά με  τα αίτια της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου