ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

15.2.18

Όταν δεν υπερασπίζεσαι ελληνικό έδαφος, η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί.

logoΗ Τουρκία αισθάνεται ισχυρή και οδηγεί την Ελλάδα διαρκώς σε υποχωρήσεις αγφού μάλιστα δεν δείχνουμε διάθεση υπεράσπισης
εθνικών εδαφών. Αυτό θα συμβαίνει απο εδώ και στο εξής πλέον : Η γκριζοποίηση και οικοιοποίηση ολόκληρων νησιών στο Αιγαίο. Πηγαίνουμε συνεχώς σε νέα ‘Ιμια.
  Θεωρώ ότι ο Τσίπρας ηττοπαθώς οδηγεί την Ελλάδα σε νέα εθνική τραγωδία.
Δεν είναι ανάγκη να προβούμε σε στρατιωτικές ενέργειες για να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας.Αρκεί κανείς να διαθέτει ικανή αποτρεπτική ισχύ. Εάν ο κύριος Τσίπρας θεωρεί ότι η λύση είναι να υποχωρούμε δεν κάνει να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Δύο επιλογές έχει Ελλάδα αυτή τη στιγμή απέναντί στην τούρκικη προκλητικότητα. :
Ή να υποχωρήσουμε ή να εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας. Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να συζητήσουμε τα θέματα των εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων.
Επιβάλλεται να βρούμε τρόπο να εξοπλίσουμε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις άμεσα.
Η Τουρκία είχε παραγγείλει 100 αεροπλάνα τύπου F 35. Εμείς τι έχουμε κάνει; Αναβαθμίζουμε τα παλιά;
Αυτή είναι η απάντηση που δίνουμε στην Τουρκία;
Και για να αποφύγουμε την δημιουργία Τσοχατζόπουλων όπως στο πρόσφατο παρελθόν, πρέπει απόφαση για την αγορά για νέο εξοπλισμό να την πάρει διακομματική επιτροπή και όχι ο υπουργός απευθείας.
Αυτό είναι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα.
Για ποια εθνική ενότητα μιλάνε όταν ο Τσίπρας στέλνει την αντιπολίτευση στα δικαστήρια;
Γιαυτό φωνάζω εδώ και καιρό για την δημιουργία μιας οικουμενικής κυβέρνησης όπου θα συμμετέχουν και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣυΡιζΑ.
Και εξαιτίας προσωπικών εγωισμών ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας οδηγούν τη χώρα σε εθνική τραγωδία.
Δεν είπαμε κυβέρνηση να συγκαλύψει το σκάνδαλο με τη Novartis. Αλλά δε μπορεί και η κυβέρνηση να λέει πως αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών.
Και από την άλλη πλευρά να μιλάει και να ζητάει συναίνεση.
Από τη μια πλευρά δηλαδή τους αποκαλεί κλέφτες και από την άλλη τους ζητά συναίνεση.
Έπρεπε πρώτα η υπόθεση της Novartis να έχει πολλά περισσότερα στοιχεία, να έχει δεθεί καλύτερα, χωρίς να περιέχονται αοριστίες στην δικογραφία.
Σίγουρα κάποιοι χρηματίστηκαν. Και επειδή στην Ελλάδα το σύστημα υγείας είναι υπουργό-κεντρικό, οι τιμές των φαρμάκων ρυθμίζονται από τον εκάστοτε υπουργό.
Συνεπώς και μια εταιρεία για να επιτύχει τους σκοπούς της πρέπει να λάδωσε κάποιον υπουργό.Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό.
Για παράδειγμα λένε για τον Πικραμένο ότι στις 17 μέρες που κυβέρνησε, χρειάστηκε η υπογραφή του!
Δεν είναι το σύστημα μας παρόμοιο με των Ηνωμένων Πολιτειών όπου τέτοια ζητήματα λύνονται σε επίπεδο υπηρεσιακών και διοικητικών παραγόντων.
Το ζήτημα της Novartis πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, να ελεγχθεί η δικογραφία, να έρθουν περισσότερα και ακριβέστερα στοιχεία στην επιφάνεια, να ελεγχθεί και η κατάσταση των μαρτύρων.
Να μην βγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο των σκανδάλων χωρίς να έχει επαρκή στοιχεία.
Να γίνει και η σχετική έρευνα, όχι μόνο από τη βουλή αλλά από τη δικαιοσύνη, Να ελεγχθούν και οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων ατόμων.
Για τη ακρίβεια, αυτό που μπορεί να κάνει βουλή αυτή τη στιγμή είναι να ελέγξει ότι υπάρχει έλλειψη στοιχείων στη δικογραφία και να επιστρέψει το φάκελο στη δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο.
Είναι φανερό ότι ο Τσίπρας ήθελε να βγάλει προς τα έξω μια μεγάλη επιτυχία για να σκιάσει το σκοπιανό ζήτημα.
Και η Νέα Δημοκρατία οδηγείται προς αλλαγή θέσης και υπέρ σύνθετης ονομασίας αρκεί να απορρίψουν οι Σκοπιανοί τα αλυτρωτικά ζητήματα.
Η Νέα Δημοκρατία οδηγείται πλέον από τη γραμμή Καραμανλή και Μπακογιάννη, δηλαδή την γραμμή Βουκουρεστίου (με όνομα Μακεδονία – Σκόπια).
Σε ερώτησή μου προς τον Τσίπρα γιατί προσέφερε την διπλή ονομασία στους Σκοπιανούς όταν συναντήθηκε μαζί τους στο Νταβός, μου απάντησε ότι στους Σκοπιανούς από το 2008 είχε προσφερθεί η διπλή ονομασία από τον Καραμανλ και έτσι ώστε πλέον το θεωρούν δεδομένο, άσχετα αν τότε δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Έχουμε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο να παραχωρεί το όνομα Μακεδονία.Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεφύγει από τις ιδεολογικές του αρχές και το παραχωρεί. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία αρκεί να απαλειφθούν τα αλυτρωτικά ζητήματα. Ο δε ΣυΡιζΑ καθότι έχει αριστερές ρίζες δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παραχώρηση του ονόματος. Η Νέα Δημοκρατία όπως είπαμε είναι διχασμένη ωστόσο φαίνεται να επικρατεί η άποψη των καραμανλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου