ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

17.1.18

Η Ελληνική Δημοκρατία τιμά τον Πρέσβυ, κο Αλέξανδρο Ζήνων

Παρασημοφόρηση Πρέσβυ Αλέξανδρου Ζήνωναη Ελληνική Δημοκρατία, σήμερα, τιμά με μία εκ των κορυφαίων της διακρίσεων τον Πρέσβυ κο Αλέξανδρο Ζήνων, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, για την διαχρονική, ουσιαστική του  συμβολή στην προώθηση και εμβάθυνση των αδελφικών σχέσεων
μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών μας · συνεργασία που εκφράζει την ταύτιση των λαών μας, την καθοριστική δέσμευσή τους στην εθνική υπόθεση της Κύπρου.
Σε αυτή την κατεύθυνση  εξελίχθηκε όλη η μέχρι τώρα ενεργή ζωή σας, κύριε Πρέσβυ · με την γενιά σας, το τραγικό καλοκαίρι του ’74, βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή – τιμήσατε την πατρίδα σας, πολεμώντας, τότε, και ξεκινώντας έτσι  την προσωπική σας πορεία στην υπηρεσία της Κύπρου, αλλά και του Δικαίου. Η Κυπριακή Πολιτεία διέκρινε ευθύς εξαρχής την ποιότητα και τις ικανότητές σας, και γι’αυτό σταθερά εζήτησε τις υπηρεσίες σας σε θέσεις υψηλής ευθύνης · ανταποκριθήκατε με αφοσίωση και υποδειγματική εκτέλεση του υπέρτερου καθήκοντος, που είναι η προώθηση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ταύτιση με την υπόθεση της εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Καθ’όλη τη θητεία σας, και με την πληρότητα της παιδείας σας – έχοντας εντρυφήσει πέρα από καθ’αυτή τη διπλωματία και σε θέματα δικαίου, άμυνας, ασφάλειας, συγκεκριμένων τομέων της ιστορίας – συμβάλατε να δοθεί μια ιδιαίτερη ποιότητα στο περιεχόμενο της  συνεργασίας της ελλαδικής με την κυπριακή διπλωματία. Κυρίως, όμως, εκφράσατε έμπρακτα την ψυχική συστράτευση των δύο διπλωματικών υπηρεσιών, που είναι  απαραίτητη τόσο για το Κυπριακό Ζήτημα, όσο και για τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν Ελλάδα και Κύπρο.
Κύριε Πρέσβυ, με την ολοκλήρωση της ευδόκιμης θητείας σας στην διπλωματική υπηρεσία της Κύπρου – που καταλαβαίνω ότι πλησιάζει – η Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να σας αποδώσει υψηλή τιμή, για όλους  τους λόγους που ανέφερα · και να εκφράσει την βεβαιότητα ότι η προσφορά σας για την Κύπρο και την Ελλάδα θα συνεχιστεί, ο κοινός αγώνας μας δεν έχει τελειώσει, είμαστε όλοι, από οποιαδήποτε θέση και οποτεδήποτε στην ζωή μας, στοιχισμένοι στη μεγάλη προσπάθεια.
Με τα λόγια αυτά, κύριε Πρέσβυ, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας έχω την ικανοποίηση και την χαρά να σας απονείμω το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκφράζοντάς σας τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου