ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.10.17

Το νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος ή άνευρο άθροισμα παραγόντων

«Στα τρία χρόνια που είμαι στην πολιτική έχω δείξει ότι επιμένω σε τολμηρές λύσεις για τη χώρα. Δεν έχω κρυφτεί σε καμιά μάχη κι έχω υπερασπιστεί πάντα τα συμφέροντα των πολλών. Έχω πει ότι το νέο
κόμμα πρέπει να έχει στόχο 15%. Κι αυτό θα γίνει αν το κόμμα που φτιάχνουμε γίνει η φωνή των νέων ανθρώπων που 1 στους 2 είναι άνεργος, αν γίνει η φωνή αυτών που απέχουν, των απογοητευμένων από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και εκείνων που βλέπουν ότι η συντηρητική ΝΔ δεν είναι η λύση. Αυτές τις δυνάμεις νομίζω ότι μπορώ να εκπροσωπήσω. Το νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι ούτε μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος ούτε άνευρο άθροισμα παραγόντων» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο capital.gr, στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γκάτσιο. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δε βλέπει το νέο Κίνημα «σαν ένα μύλο που θα γυρίζει και θα μοιράζει καρέκλες, θέσεις και ρόλους» καθώς στην πρώτη γραμμή πρέπει να συμμετέχουν και πολλά νέα στελέχη, αλλά και άνθρωποι «που έχουν περάσει από δύσκολες καταστάσεις κι έχουν κρατήσει τη χώρα όρθια, παρά την κριτική που μπορεί να ασκήσει κάποιος σε μερικές επιλογές τους».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για την επόμενη μέρα του νέου φορέα λέγοντας ότι το «νέο κόμμα θα είναι πολυτασικό και θα εκφράζει όλους τους ανήσυχους προοδευτικούς πολίτες» ενώ ανέφερε ότι «τα νέα όργανα θα δρομολογήσουν το ιδρυτικό συνέδριο μέσα σε έξι μήνες από την εκλογή του αρχηγού». Ως προς το τι μήνυμα θα περάσει στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη αν εκλεγεί αρχηγός του νέου Κινήματος επεσήμανε ότι «και οι δύο θα καταλάβουν από την πρώτη στιγμή ότι ένας από τους μεγάλους στόχους του νέου κόμματος είναι η απαλλαγή από το κομματικό κράτος μιας και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν ως σύνθημα τολμούν να το πουν».
Για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι προφανώς ένα κόμμα δεν μπορεί να αδιαφορεί αν θα κυβερνηθεί η χώρα ή όχι. Όπως είπε: «Το εκλογικό σύστημα δίνει δυσανάλογη προίκα στο πρώτο κόμμα και χωρίς αυτό δεν σχηματίζεται κυβέρνηση. Η συμμετοχή σε κυβέρνηση για μας δεν μπορεί να γίνει με τη μοιρασιά θέσεων όπως γινόταν παλιότερα και γίνεται τώρα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προϋποθέτει προγραμματικές συμφωνίες για τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στη χώρα».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημοσκοπική κάμψη του Ποταμιού τόνισε ότι το ζήτημα είναι τι αφήνεις. Όπως είπε: «ο Λ.Κύρκος ή ο Κ.Στεφανόπουλος ή ο Στ.Μάνος με βάση τα κριτήρια που αναφέρετε δεν πέτυχαν. Όλοι όμως, από διαφορετικούς χώρους, αναγνωρίζουν τη μεγάλη θετική προσφορά τους. Για μας ευτυχώς αυτή η συνεισφορά αναγνωρίζεται τώρα». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «όλοι αναγνωρίζουν ότι δίχως το Ποτάμι δεν θα μπορούσε να φτιαχτεί πραγματικά νέο κόμμα» καθώς η όλη διαδικασία «θα έμοιαζε περισσότερο με διαδικασία που αφορά νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ».
Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της Σούδας και της διαφαινόμενης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ- ένα θέμα για το οποίο έχει καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό. «Έχουμε καλέσει τον κ.Τσίπρα να ενημερώσει δημόσια για τη συμφωνία. Όταν η Σούδα αποτελεί "φιλέτο" για τους Αμερικανούς, περιμένουμε να έχουμε εξασφαλίσει ένα πολύ σημαντικό αντάλλαγμα. Με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πρόκειται για λεόντεια σύμβαση, με τη μερίδα του λέοντος στην Ουάσιγκτον. Πιστεύω ότι τα αμερικανικά οφέλη από την ανανέωση της παραχώρησης της Σούδας ξεπερνούν κατά πολύ την αξία που έχουν οι χάντρες που πούλησαν στον κ.Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου