ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

8.8.17

Ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχετικά με τα προβλήματα της Πολιτικής Προστασίας που αναδείχθηκαν με την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η καταστροφική πυρκαγιά στα Κήθυρα, με τις ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον, έβγαλε στην επιφάνεια πολλά κρίσιμα προβλήματα της Πολιτικής Προστασίας κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η κάλυψη της Επικράτειας από εναέρια πυροσβεστικά μέσα
παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις.
Σήμερα αποδεικνύεται ότι εκτός από τον υπεργερασμένο Εθνικό εναέριο στόλο έχουν μισθωθεί  μόνο τρία βαρέως τύπου Ελικόπτερα Erickson, με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές της χώρας όπως η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα να έχουν μείνει χωρίς ελικόπτερο.
Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, παρά τις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλει και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που έχει, είναι πλέον εξαντλημένο και καταπονημένο από τις συνεχείς μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Τα στελέχη του καταγγέλλουν έλλειψη συντονισμού και ορθολογικής διαχείρισης από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στα παραπάνω προστίθενται οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε κονδύλια για συντήρηση, επισκευές  οχημάτων  και αντικαταστάσεις ελαστικών.
Ο κος Τόσκας αποδεικνύεται, μια ακόμα φορά, τραγικά ανεπαρκής στον Τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και δυστυχώς η χώρα πληρώνει βαρύ τίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου