ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

5.7.17

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ STAR CHANNEL & ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ

IMG_6301.jpgΚυριάκος Μητσοτάκης: «Εξεταστική Επιτροπή για να έρθουν όλα στο φως για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου με ισοβίτη».Την δέσμευσή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν

όλες οι πτυχές της υπόθεση του Noor1, στην οποία ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος συνομιλεί με ισοβίτη καταδικασθέντα για ναρκωτικά, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel και τη δημοσιογράφο κυρία Μάρα Ζαχαρέα.
 
«Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Οι σχέσεις με τους όλους τους επιχειρηματίες προσδιορίζονται από το θεσμικό μου ρόλο… Όλοι θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Όποιος είναι ένοχος να πάει στη φυλακή. Σε μια Δημοκρατία, όμως, το ποιος είναι ένοχος το κρίνει η Δικαιοσύνη. Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές και παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες Υπουργός της Κυβέρνησης να επικοινωνεί με έναν ισοβίτη... Η εξήγηση που έδωσε ο κ. Καμμένος δεν καλύπτει κανέναν. Είναι μια εξήγηση που δεν στέκει». 
 
«Φαντάζομαι», συνέχισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θέλουν να μάθουν την αλήθεια... Το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι η υπόθεση είναι ανοιχτή στη Δικαιοσύνη δεν στέκει. Η εξεταστική για την Υγεία πραγματοποιείται την ώρα που η υπόθεση είναι ανοιχτή στη Δικαιοσύνη. Το επιχείρημα αυτό δεν στέκει… Εάν καταψηφίσουν την πρότασή μας για Εξεταστική Επιτροπή είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι... Ρώτησα ευθέως τον κ. Τσίπρα στη Βουλή εάν γνώριζε για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου. Έγειρε στη θέση του και έκανε πως δεν άκουγε αυτά που του έλεγα… Δεν απάντησε ποτέ».
 
Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2016. Το κόστος για την οικονομία είναι πολύ μεγάλο… Έχουμε περισσότερα λουκέτα σε σχέση με τις επιχειρήσεις που ανοίγουν… Στο θέμα του χρέους δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα χειροπιαστό. Ο πρωθυπουργός ανήγαγε το χρέος σε μεγάλο ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Δεν πήραμε τίποτα ούτε στην ποσοτική χαλάρωση… Ο κ. Τσακαλώτος έλεγε ότι εάν φτάσουμε να διαπραγματευόμαστε τον Μάιο και τον Ιούνιο καήκαμε... Δεσμευτήκαμε για μια σειρά από μέτρα για το 2019 και το 2020, τα οποία δεν μας ζητούσε κανένας πριν από ένα χρόνο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν μιλάμε για τέταρτο μνημόνιο αυτό ακριβώς εννοούμε. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι το τίμημα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι η περικοπή του αφορολόγητου, η μείωση των συντάξεων, η περικοπή επιδομάτων και οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Αυτά τα συμφώνησε ήδη η Κυβέρνηση και θα υλοποιηθούν από το 2019 και μετά».
 
Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι η Κυβέρνηση πιστεύει σε αυτές τις αλλαγές… Εγώ πιστεύω στις αποκρατικοποιήσεις διότι πιστεύω ότι πρέπει να μειωθεί το αποτύπωμα του Κράτους στην οικονομία. Πιστεύω στη δύναμη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας επειδή το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο μπορεί να κάνει θαύματα αν απελευθερωθεί από τη γραφειοκρατία και την υψηλή φορολογία... Πιστεύω σε ένα καλύτερο Κράτος μέσα από την αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών». 
 
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «η Νέα Δημοκρατία ως επόμενη Κυβέρνηση θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σκέλος του προγράμματος. Όλο το πλαίσιο των ρυθμίσεων που θα κάνουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και το Κράτος πιο ευέλικτο... Θα γίνουν ανοίγματα σε αγορές προϊόντων... Για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας θεωρούμε απολύτως απαραίτητη τη μείωση των φορολογικών συντελεστών… Από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε περικοπές δαπανών ίσου ύψους οι δανειστές δεν θα έχουν κανένα ζήτημα με αυτό... Για να μπορέσουμε να περικόψουμε φόρους πρέπει να περικόψουμε δαπάνες… Να δώσω ένα παράδειγμα. Στον τομέα της Υγείας, δεν υπάρχει σημαντικότατο έδαφος για εξορθολογισμό των δαπανών στις προμήθειες; Δεν υπάρχουν κεντρικές προμήθειες και ο καθένας προμηθεύεται για το διάστημα των επόμενων μηνών και όχι των επόμενων ετών, όπως θα λειτουργούσε ένα ευνομούμενο Κράτος. Εμείς εισηγούμαστε ότι ο κανόνας προσλήψεων προς αποχωρήσεων πρέπει να διατηρηθεί στο 1 προς 5 για τα επόμενα πέντε χρόνια… Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων… Δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια στρατιά συμβασιούχων που θα είναι όμηροι της εκάστοτε εξουσίας».
 
«Η δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι μια δέσμευση υπερβολική για την ελληνική οικονομία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, η χώρα θα κερδίσει αξιοπιστία. Αφού δώσει δείγματα γραφής, υπάρχει το περιθώριο για μια ειλικρινή συζήτηση με τους πιστωτές μας για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων… Αυτό προϋποθέτει ότι η επόμενη Κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει. Εμείς θα σώσουμε τους εαυτούς μας. Δεν περιμένουμε σωτηρία από κάποιον ξένο». 
 
Υπογράμμισε ότι «όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για τη χώρα» ενώ συμπλήρωσε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές. Αυτή η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων και στις ανάγκες της χώρας… Είναι μια χείριστη Κυβέρνηση, η χειρότερη που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά. Είναι μια Κυβέρνηση που υπονομεύει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας». 
 
Για τα ζητήματα ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αστυνομία «διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο για την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης. Όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά σε όλη την Ελλάδα», ενώ ξεκαθάρισε: «Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν χωρά καμία έκπτωση. Οι Έλληνες πολίτες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου