ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

8.7.17

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής των G20

article thumbnailΗ συνάντηση των ισχυρότερων καπιταλιστικών χωρών στο Αμβούργο της Γερμανίας, βγάζει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τους έντονους ανταγωνισμούς, που διεξάγονται για το μοίρασμα των αγορών, των πρώτων υλών και των «δρόμων» μεταφοράς τους και με μόνιμα θύματα τους λαούς.

Τα παζάρια, οι εκβιασμοί κι οι άσπονδες «συμμαχίες» θα είναι στο «κύριο πιάτο» και αυτής της Συνόδου Κορυφής των G20, όταν την ίδια ώρα θα είναι κοινή η στάση όλων αυτών των καπιταλιστικών ηγεσιών ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Το ΚΚΕ στηρίζει και συμμετέχει στις λαϊκές κινητοποιήσεις, που διεξάγονται στο Αμβούργο ενάντια στον καπιταλισμό, που πάνω στη βάση του εκδηλώνονται αυτοί οι σκληροί ανταγωνισμοί και που οδηγούν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους, κρίσεις, επιτείνοντας τα αδιέξοδα του άδικου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που βιώνουν οι εργαζόμενοι.
Ταυτόχρονα, καταδικάζει τόσο την αστυνομοκρατία και την καταστολή των γερμανικών αρχών ασφαλείας, όσο και τη στάση προβοκατόρικων μηχανισμών, που για άλλη μια φορά επιδιώκουν την απομαζικοποίηση των λαϊκών - αντικαπιταλιστικών διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου