ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

26.7.17

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Κικίλια

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιδοθεί σε ένα “καταστροφικό παιχνίδι”, όπως ακραία και τυφλά, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνουμε ότι θα ήταν θετικό βήμα για τη χώρα να μπορέσει να
βγει, και πάλι μετά από 3 χρόνια, στις αγορές, με ρεαλιστικούς όρους. Όμως, χάσαμε τρία χρόνια για την καρέκλα του κ. Τσίπρα.

Η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα - Καμμένου έχει επιβάλει τεράστιες θυσίες στον ελληνικό λαό και δύο αχρείαστα Μνημόνια, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014. Οι φόροι και τα αυξημένα εκκαθαριστικά, που πληρώνουν οι Έλληνες σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα. Αν δεν είχε διακοπεί η πορεία της οικονομίας το 2014, η χώρα θα δανειζόταν με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο και θα ήμασταν εκτός Μνημονίων. Αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οι όροι θα ήταν καλύτεροι. Δυστυχώς, όλα αυτά δεν έχουν γίνει, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Για να το πούμε σχηματικά: Ήμασταν στον πρώτο όροφο, μας πήγαν στο υπόγειο και τώρα αγωνιζόμαστε να βρεθούμε στο ισόγειο.

Σε κάθε περίπτωση, η επάνοδος στις αγορές πρέπει να αποτελέσει βήμα μιας δομημένης στρατηγικής, πρέπει να γίνει με ασφάλεια και διαχρονική συνέχεια και να μην είναι μία ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς και κομματικούς. Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την υπεύθυνη στάση του, συμβάλλει στην αποκατάσταση μιας αξιόπιστης προοπτικής για τη χώρα. Αντίθετα, όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας, με την ανεύθυνη και δημαγωγική στάση του, έφερε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω».


Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Με μια σειρά από απαράδεκτες δηλώσεις, ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του βάλλουν απροκάλυπτα εναντίον της Δικαιοσύνης και των Ελλήνων Δικαστών, στοχεύοντας να απομειώσουν την αξιοπιστία του Θεσμού, υπονομεύοντάς τον. Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι η Δικαιοσύνη, ο τρίτος πυλώνας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, δεν είναι “θεσμικό εμπόδιο”. Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των αδυνάμων, ο τελικός εγγυητής των ατομικών δικαιωμάτων, ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, ο προστάτης απέναντι στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες, όλα τα δημοκρατικά κόμματα, να ενωθούν και να αντισταθούν, απέναντι σε όσους περιφρονούν το Σύνταγμα και υπονομεύουν την δημοκρατική ομαλότητα.  Δε θα επιτρέψουμε σε αυτούς που χύνουν δηλητήριο διχασμού στην ελληνική κοινωνία, να διασαλέψουν την δημοκρατική τάξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας.

            Η Κυβέρνηση, όμως, δεν σταματά εδώ.  Μετά την συστηματική επιχείρηση ελέγχου της Δικαιοσύνης και των Μ.Μ.Ε. και με την χρήση του αντισυνταγματικού νόμου - Παππά, τώρα συνεχίζουν με ένα καθεστωτικό, συγκεντρωτικό σχέδιο για τον έλεγχο και της ιδιωτικής διαφήμισης. Αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν πουθενά. Επιβεβαιώνουν τον αυταρχισμό, την προκλητική αλαζονεία και την αντιδημοκρατική αντίληψη της Κυβέρνησης. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη παρέμβαση, που παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες της ελεύθερης αγοράς και κινείται έξω από κάθε θεσμικό όριο.  Αν τελικά τον ψηφίσουν, ας γνωρίζουν όλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει αμέσως». 

Γ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΛΑΦΑΖΑΝΗ

«H Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και με την άνευ προηγούμενου, στα 43 χρόνια της Μεταπολίτευσης, αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού μας κεκτημένου και της διάκρισης των εξουσιών, βάλλει ενάντια στη Δημοκρατία.

2 Ιουλίου 2015. Επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ακολουθούν δηλώσεις του Υπουργού κ. Καμμένου:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό”. Η πρωτοφανής δήλωση του κ. Καμμένου έγινε μπροστά στον κ. Τσίπρα. Προφανώς γιατί και οι δύο καταλάβαιναν, ότι εάν προχωρούσαν τα σχέδιά τους, η ελληνική κοινωνία θα αντιδρούσε. Και τότε και τώρα, καλύπτουν ο ένας τον άλλον. Οι αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη και του κ. Λαφαζάνη, κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης Τσίπρα το 2015, σε συνδυασμό με τη δήλωση του κ. Καμμένου, έρχονται να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ της αποσταθεροποίησης της χώρας. Υπήρχε σχέδιο αλλαγής νομίσματος, εξόδου από την Ευρωζώνη, απομόνωσης της χώρας, ραγδαίας φτωχοποίησης των Ελλήνων.

 Το σχέδιο ήταν εν γνώσει όλων αυτών, που μετέχουν στον πυρήνα της Κυβέρνησης, που αλληλο - εκβιάζονται και παίζουν οδυνηρά παιχνίδια στη πλάτη της χώρας, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία πάση θυσία. Κανείς να μην έχει ουδεμία αμφιβολία. Είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι Έλληνες δικαιούνται και θα μάθουν ποιοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι των επικίνδυνων σχεδίων που οδήγησαν σε κλειστές τράπεζες, δύο αχρείαστα Μνημόνια, 100 δις ζημιά στην ελληνική κοινωνία και ενεχυρίαση του μέλλοντος της χώρας για πολλά χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου