ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

28.7.17

Πρέπει να ενισχύσουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής

Τα οξυμένα προβλήματα του Μενιδίου συζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης με τοπικούς παράγοντες στη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή το βράδυ της Πέμπτης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκίνησε τον κύκλο
συναντήσεών του από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, όπου συνομίλησε με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Ανδρέα Δασκαλάκη για τα προβλήματα παραβατικότητας της ευρύτερης περιοχής και τις προσπάθειες που κάνει η αστυνομία για την αντιμετώπισή τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Όπως έχουμε ξαναπεί, στην Aστυνομία, στην Παιδεία, στην Υγεία, το κράτος πρέπει να δίνει περισσότερα. Πρέπει να κόβουμε από τις άχρηστες, νεκρές υπηρεσίες του δημοσίου και να ενισχύουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Σε αυτήν την περιοχή τα προβλήματα εγκληματικότητας ήταν πολύ μεγάλα. Η παρουσία της αστυνομίας τον τελευταίο καιρό, έχει διορθώσει κάπως τα πράγματα. Οι πολίτες, όμως, φοβούνται ότι αύριο-μεθαύριο που θα φύγουν τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες, τα προβλήματα θα επανέλθουν. Εμείς πιστεύουμε ότι ο αστυνόμος πρέπει να είναι "παρών" στη γειτονιά, κάθε μέρα, όλο το χρόνο και όχι μόνο τις μέρες που είναι εδώ οι κάμερες ή οι πολιτικοί».
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβό, και συζήτησαν για την εγκληματικότητα που υπάρχει στην περιοχή, την επιτακτική ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα, καθώς η περιοχή πλήττεται κάθε χρόνο από πλημμύρες κατά τις οποίες όχι μόνο υπάρχουν υλικές καταστροφές αλλά απειλούνται και οι ζωές των κατοίκων της. Ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε και στην έλλειψη υποδομών –οδικών κ.α.-, στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Ολυμπιακό χωριό, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση του κολυμβητηρίου, το οποίο παραμένει χωρίς νερό εδώ και αρκετό καιρό, με τον Γιώργο Μαυρωτά να δεσμεύεται ότι το Ποτάμι θα καταθέσει ερώτηση επί του θέματος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι περιοχές σαν τις Αχαρνές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από όλες τις κυβερνήσεις, οι οποίες βρίσκονται και βρίσκονταν στον «γυάλινο πύργο τους» και σπάνια επισκέπτονταν τους Δήμους αυτούς. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων –κομμάτων, βουλευτών και τοπικών αρχόντων- που κύριο μέλημά τους είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της περιοχής, ενώ μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης μιας «συνωμοσίας του καλού». Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού να δίνονται επιδόματα τέκνων στους Ρομά, μόνο όταν διασφαλίζεται και επιβεβαιώνεται η παρακολούθησή και συμμετοχή των ανήλικων παιδιών στο σχολείο.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού περπάτησε στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, καταστηματάρχες και εθελοντές για τα προβλήματα του Μενιδίου.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γραμματέας Οργανωτικού Γιώργος Γκαρής και ο εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου