ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

2.7.17

Οι μύθοι περί «ρωμαλέου» φοιτητικού κινήματος

Μια που βγήκαν οι βαθμοί για τα ΑΕΙ, μια ανάλυση για έξι συνθήματα που χρεοκόπησαν: ΝΑΙ στη συνδιοίκηση των πανεπιστημίων, στους αιώνιους φοιτητές και στο πανεπιστημιακό άσυλο, ΟΧΙ σε ιδιωτικά
πανεπιστήμια, στην εντατικοποίηση των σπουδών και στη σύνδεση εκπαίδευσης-παραγωγής.
Οι εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ολοκληρώθηκαν. Όπως πάντα, με υποδειγματική συνεργασία των υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Άμυνας.
Φαίνεται κάπως υπερβολική τόσο ευρεία κινητοποίηση, τέσσερα εμπλεκόμενα υπουργεία, τόσες μη εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Δεν είναι όμως. Γιατί η κινητοποίηση και η προσπάθεια ενός κράτους να διασφαλίσει ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής υποψηφίων στα ΑΕΙ είναι ευθέως ανάλογη της πελατοκρατίας που το χαρακτηρίζει.
Για τις ιατρικές σπουδές στην Οξφόρδη βασικό κριτήριο αξιολόγησης είναι το BMAT (BioMedical Admissions Test). Η μέση βαθμολογία εκείνων που εισάγονται είναι 64/100 (εδώ). Με τα δικά μας μέτρα και σταθμά, αυτό αντιστοιχεί σε 12,8 στα 20. Δεν είναι βάση το 12,8/20, είναι η μέση επίδοση των επιτυχόντων στην Ιατρική της Οξφόρδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου