ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

1.7.17

Η λύση δεν είναι Δεξιά, δεν είναι Αριστερά, η λύση είναι το προοδευτικό Κέντρο

Εδώ και 30 μήνες η χώρα κυβερνάται από ένα δύσοσμο μείγμα αριστεράς - ακροδεξιάς και καιροσκόπων. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό; Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα μεγάλο Κίνημα που θα εκπροσωπεί τις
δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της εναλλακτικής πολιτικής. Ένα προοδευτικό κίνημα απέναντι στους αριστερούς και δεξιούς συντηρητικούς, απέναντι στους αριστερούς και δεξιούς λαϊκιστές. Ένα Κίνημα που δεν θα είναι άθροισμα επιτελείων. Ένα Κίνημα που θα καθορίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει τη Λογική και θα τολμήσει ριζοσπαστικές αλλαγές» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε την Παρασκευή το βράδυ, στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να γίνουν μεγάλες τομές, που θα αφορούν στον τομέα της παιδείας αλλά και της δικαιοσύνης, στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας αλλά και του δημοσίου. Τόνισε όμως ότι: «Για τις αλλαγές αυτές χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Κανένα κόμμα και βέβαια καμιά γαλάζια αυτοδυναμία δε θα φέρει τις λύσεις». Όπως είπε: «Δεν αρκεί να αλλάξουμε κυβέρνηση, πρέπει να αλλάξουμε εποχή»
Αναφερόμενος στο ρόλο του Ποταμιού τόνισε ότι: «Το Κίνημά μας έχει στο DNA του τη συνεργασία και το διάλογο. Όμως αυτά έχουν μια ελάχιστη προϋπόθεση: Ο ένας να σέβεται τον άλλο. Και εδώ θα γίνω δυσάρεστος για ορισμένους. Οι μεταγραφές βουλευτών στη μέση της κοινοβουλευτικής περιόδου -μετά από παζάρια και υποσχέσεις- δημιούργησαν ένα χάσμα στις σχέσεις μας. Οι αλαζονικές κινήσεις των μηχανισμών, δεν είναι πολιτική». Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του σημείωσε ότι στο Ποτάμι «έχουμε αξίες και θέλουμε καθαρές κουβέντες και καθαρούς προοδευτικούς στόχους, γι’αυτό άλλωστε στη δική μας Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει θέση για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Καταθέτοντας τη δική του πρόταση ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι: « Όλοι πρέπει να βάλουμε ένα χρονικό όριο στη συμμετοχή μας σε θέσεις και αξιώματα. Εγώ έχω πει ότι μια οκταετία είναι αρκετή. Και ήδη είμαι κάπου στην μέση. Θα χάσουμε ίσως κάποιους καλούς, θα μείνουν όμως κενές θέσεις στην πρώτη σειρά για τους νέους. Γι’αυτούς πρέπει ή μάλλον αυτοί πρέπει να τ' αλλάξουν όλα χωρίς να γκρεμίσουνε τη χώρα».
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι: «Επανάσταση δεν είναι τα σπασμένα πεζοδρόμια. Επανάσταση είναι η σύγκρουση με την παρακμή. Επανάσταση είναι να λες: «Εγώ μοναχός μου θα αλλάξω τον κόσμο». Να πάρουμε όλοι το ρίσκο που μας αναλογεί. Εμείς αυτή τη μάχη δίνουμε. Η λύση δεν είναι Δεξιά, δεν είναι Αριστερά, η λύση είναι το προοδευτικό Κέντρο και ελπίζουμε ότι σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε πολλοί και θα συναντηθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου