ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

13.6.17

Σημεία παρέμβασης Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπο του ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή “Kontra 24” στο Kontra Channel

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κουραστεί να ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “εδώ τελειώνουν τα ψέματα”. Αγόμαστε και φερόμεθα όσον αφορά στο ζήτημα του χρέους χωρίς, τελικά, κανένα αποτέλεσμα.
Ασφαλώς είναι απολύτως απαραίτητο να βρεθεί άμεσα μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα του
δημοσίου χρέους. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Γιατί όσο μετατίθεται η λύση για το χρέος, τόσο θα απαιτούνται υψηλά πλεονάσματα, που προϋποθέτουν ολοένα και περισσότερα μέτρα, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Για να επιτευχθεί λύση όμως, πρέπει η κυβέρνηση να έχει ξεκάθαρη στρατηγική, και δυστυχώς είναι εμφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως στρατηγική διαχείρισης του χρέους.
Ας δούμε την πορεία των τελευταίων ετών: δεν μιλάμε μόνο για την στροφή 180 μοιρών που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε μιλούσε για την διαγραφή του “επονείδιστου”, όπως το αποκαλούσε, χρέους, ή για την απομείωση για την οποία μιλούσε στη συνέχεια, ούτε για όλες τις άλλες υποσχέσεις, με τις οποίες πήρε την εξουσία.
Σήμερα βλέπουμε ότι ψήφισαν όχι μόνο τρίτο, αλλά και τέταρτο μνημόνιο και μέτρα ύψους 4,5 δις ευρώ γιατί, υποτίθεται, όπως μας έλεγαν μέχρι πρόσφατα, θα εξασφάλιζαν την αναδιάρθρωση του χρέους. Έδωσαν τα πάντα και δεν πήραν τίποτα. Μόνο “αν” και “εφόσον”. Υπήρξε τόσο κακή η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, που μας οδήγησε σε τέταρτο μνημόνιο, με μέτρα ολετήρα. Μέτρα που θίγουν κατά κύριο λόγο τους οικονομικά ασθενέστερους και όχι μόνο τη μεσαία τάξη, τα οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν και ξαναψήφισαν με τις γνωστές “ντροπολογίες”.
Και να μην ξεχνάμε και το ότι πουθενά στα συμφωνηθέντα δεν υπάρχει αιρεσιμότητα όσον αφορά στα μέτρα, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να ισχύσουν εάν δεν υπάρξει λύση για το χρέος. Ο αυτοεξευτελισμός έχει τα όριά του!
Το ότι έχει δεσμευτεί δημόσια γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός αποτελεί ανέκδοτο: πόσες φορές έχει δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας και για πόσα ζητήματα, και τελικά δεν έχει γίνει τίποτε από αυτά; Πόσες φορές είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ότι “αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζουμε”, ότι θα ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, ότι σύντομα βγαίνουμε στις αγορές, ότι η ανάπτυξη έρχεται; Κάθε φορά που μας διαβεβαιώνει για κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η μόνη σίγουρη διαβεβαίωση για αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι δεν ισχύει τίποτε από όσα λέει.

Οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, ο κάθε επαγγελματίας, δεν περιμένει να ενημερωθεί για τη σημερινή κατάσταση από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ή από τα ΜΜΕ. Το βλέπει στην καθημερινότητά του, στις υποχρεώσεις του: στην υπερφορολόγηση, τις νέες ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου, τη μείωση του αφορολόγητου. Το βλέπει στην αγορά, η οποία στενάζει και είναι διαλυμένη.
Αυτή είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, και γι’ αυτό έγινε όλη αυτή η προσπάθεια χειραγώγησης των Μέσων ενημέρωσης. Όμως όπως φαίνεται, κι επειδή ευτυχώς υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αυτό απετράπη.
Όμως αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες πολίτες από εμάς είναι η πρότασή μας για το μέλλον της χώρας, για τους οποίους σήμερα η ελπίδα που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει λεπίδα και ζουν στιγμές απόγνωσης και απελπισίας. Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι πολιτική μιας αριστερής κυβέρνησης. Δεν είναι αριστερά μέτρα οι περικοπές των συντάξεων, το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, η μείωση του επιδόματος θέρμανσης, η μείωση του αφορολόγητου και οι νέες δυσμενείς ρυθμίσεις στα εργασιακά.
Όλα αυτά οδηγούν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, σε ακόμη μεγαλύτερο σπιράλ θανάτου. Κι ενώ η χώρα βουλιάζει και χρειαζόμαστε πρόταση για το σήμερα και για το αύριο, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για το χθες και για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Εμείς λοιπόν αυτό που λέμε και πρεσβεύουμε είναι ότι χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση πάνω σε συγκεκριμένο εθνικό, προοδευτικό πλάνο, στο “Σχέδιο Ελλάδα”, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ορισμένους βασικούς άξονες: τί θα κάνουμε για την οικονομία, την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη, το κράτος. Κι επειδή το τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δεν προσφέρει τίποτα στη χώρα αλλά μόνο στο μικροκομματικό τους συμφέρον, εμείς ζητάμε την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να επιβάλλουμε τη συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου