ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

30.6.17

Παύλος Χρηστίδης: Ειμαστε εδω για να γίνουμε ξανα πρωταγωνιστές

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ  στον ΣΚΑΙ 100,3 
Σήμερα κάνουμε ένα πολιτικό συνέδριο με στόχο να καταθέσουμε την εναλλακτική μας πρόταση για την ασφαλή και οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει ακουστεί πάρα πολλές
φορές σε πολλούς και διαφορετικούς τόνους, όμως έχουμε κάνει μια σημαντική προσπάθεια σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς με την Αυτοδιοίκηση και θα καταθέσουμε το «Σχέδιο Ελλάδα» αυτό το Σαββατοκύριακο με το οποίο θα προτείνουμε συγκεκριμένες τοπικές και περιφερειακές λύσεις για ανάπτυξη. Επομένως, το πρώτο που κατοχυρώνει το συνέδριο αυτό είναι η πρότασή μας έτσι ώστε ο κόσμος να έχει μια απάντηση στο ερώτημα τι εμείς προτείνουμε.
Δεύτερον, προτείνουμε το πώς θα προχωρήσει η παράταξη η οποία συνέδεσε την ιστορία της με όλες τις μεγάλες αλλαγές την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Έχουμε κάνει μια προσπάθεια, δύο χρόνια τώρα, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το συνέδριο αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα, αλλά είναι ακόμη κι ένα εφαλτήριο για την επόμενη μέρα και στόχος είναι να πάμε σε εκλογή αρχηγού από τη βάση, μέχρι το τέλος του 2017, έτσι ώστε να ενοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις αυτές οι οποίες βλέπουν ότι δεν είναι λύση πια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά φυσικά δεν είναι λύση και η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. 
Κανείς από εμάς δεν πιστεύει ότι το ζήτημα είναι διαδικαστικό, αλλά βαθιά πολιτικό. 
Πρέπει πολύ γρήγορα να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να μην χάσουμε άλλες ευκαιρίες. 
Είναι επιλογή του κ. Τσίπρα να μην έρθει στο συνεδριο, δεν μπορούμε να τον αναγκάσουμε. Περιμένουμε ωστόσο να δούμε τι θα πει ο Εκπρόσωπός του, ο κ. Τζανακόπουλος. Όμως δεν βλέπουμε τίποτα προοδευτικό τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ήρθαν λέγοντας ότι θα ανατρέψουν τα πάντα, με 13η σύνταξη, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και έπραξαν ακριβώς τα αντίθετα.
Σε ζητήματα κρίσιμα όπως το Τζαμί, που έπρεπε να περάσει από τη Βουλή, αυτό έγινε με τη βοήθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και άλλων προοδευτικών δυνάμεων. 
Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αδύναμες κυβερνήσεις, χρειάζεται στιβαρές κυβερνήσεις με λαϊκή νομιμοποίηση από τις εκλογές. 
Δεν βλέπουμε την προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως συμπληρωματική δύναμη. Έχουμε έρθει εδώ για να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Σε αυτό το νέο νικηφόρο αγώνα που κάνουμε διαμορφώνουμε προτάσεις, αναδεικνύουμε στελέχη, καταθέτουμε λύσεις κι αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα είναι ότι όπου υπάρχει εκλογική διαδικασία στη χώρα οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι πολύ πιο πάνω από τις αντίστοιχες του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς ισχύος στην κοινωνία και στη Βουλή. 
Και μετά το Συνέδριο η πρόσκλησή μας για άλλα κινήματα που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με τη δική μας είναι ανοιχτή. Πιστοί πάντα στις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες μας. Πρόσωπα που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο όλη την προηγούμενη περίοδο είναι απαραίτητο να πουν την άποψή τους και να βοηθήσουν την κοινή μας πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου