ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

1.6.17

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, σήμερα Πέμπτη 1 Ιούνη, στην έδρα της ΚΕ στο Περισσό, με εκπροσώπους της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Στη
συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΚΚΕ τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου Δ. Αρβανιτάκης και Μ. Παπαδόπουλος και ο Γ. Λιονής, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, ενώ απ' την πλευρά της ΕΕΤ, ο πρόεδρος της ΕΕΤ και πρόεδρος της Eurobank Ν. Καραμούζης, οι αντιπρόεδροι της ΕΕΤ, Β. Ράπανος πρόεδρος της ALPHA, Γ. Χατζηνικολάου πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς, ο Π. Θωμόπουλος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και η Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ  Χ. Απαλαγάκη.
Η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ ενημέρωσε σχετικά με τις εκτιμήσεις της για την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, τα προβλήματα που προκύπτουν απ' την ρύθμιση των κόκκινων δανείων και για το ζήτημα του κρατικού χρέους. Ενημέρωσε, επίσης, για τη μείωση των επενδύσεων των εγχώριων τραπεζών στις Βαλκανικές χώρες, που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, όπως και για τις αλλαγές στην χρηματοδότηση κλάδων της εγχώριας οικονομίας.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, επισήμανε την ανάγκη ουσιαστικής προστασίας των λαϊκών δανειοληπτών  και αναφέρθηκε στις σχετικές  πρωτοβουλίες του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε επίσης στην προστασία θέσεων εργασίας, μισθών και εργασιακών σχέσεων στον Τραπεζικό τομέα, στο φόντο πιθανών αναδιαρθρώσεων την ερχόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου