ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

20.6.17

Τα νοσοκομεία-κέντρα υγείας των Κυκλάδων ο διαχρονικός «ασθενής» του συστήματος Υγείας

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Α΄βάθμια και Β'βάθμια φροντίδα υγείας των νησιών του Νομού Κυκλάδων, μετά και τον πρόσφατο τραγικό θάνατο μιας γυναίκας στη Φολέγανδρο, αναδεικνύει ο 
βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου με το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.
Οι κάτοικοι των νησιών, αν και έχουν αυξημένες ανάγκες υγειονομικής κάλυψης, λόγω των περιορισμών που θέτει η νησιωτικότητα, επισημαίνει ο κ. Μαυρωτάς, αντιμετωπίζονται διαχρονικά ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών να υπολειτουργούν, καθώς παρουσιάζουν ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Ο βουλευτής του Ποταμιού ρωτά τον Υπουργό για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στη λειτουργία τμημάτων και κλινικών τόσο των Νοσοκομείων όσο και των Περιφερειακών Ιατρείων των Κυκλάδων αλλά και για τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Τέλος, ζητά ενημέρωση αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα προκειμένου να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου μετά την έναρξη λειτουργίας της πτητικής βάσης του Ε.Κ.Α.Β. στην Σύρο, αλλά και για τον σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με τη μόνιμη στελέχωση των Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της νησιωτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου