ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.6.17

του Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το αφιέρωμα στην Κεντροαριστερά

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δεσμεύει την χώρα και τις επόμενες γενιές ως το 2060, η συζήτηση για το μέλλον αποκτά ειδικά χαρακτηριστικά.
Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, μιας και παρόμοιοι δημοσιονομικοί στόχοι δεν έχουν
επιτευχθεί πουθενά παγκοσμίως, σύντομα θα κληθούμε να κάνουμε νέες επιλογές για την εθνική μας στρατηγική.
Σε αυτή τη νέα στρατηγική, οι απαντήσεις που θα δώσουν οι προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις στις ανάγκες των πολιτών, έχουν την δύναμη να ανατρέψουν την μίζερη εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Χρέος μας είναι να κατανοήσουμε τις ανάγκες των Πολιτών και να τους προσφέρουμε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο:
  1. Πλήρης και περιεκτική λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας, με εγρήγορση για τα εθνικά συμφέροντα και έμφαση στην Ισότητα, στη Δικαιοσύνη, στην Ασφάλεια, στην Αποκέντρωση και στη συμμετοχή των Πολιτών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη λογοδοσία, μέσω νέων τεχνολογιών.
  2. Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων τους, με νέες ευκαιρίες σε όσους εμφανίζουν οργανωμένη προοπτική ανάκαμψης, διασφάλιση της πρώτης κατοικίας, πάγωμα της οφειλής για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αναδιάρθρωση οφειλών με βάση την εμπορική αξία, κίνητρα για τους ενήμερους δανειολήπτες.
  3. Το δίκαιο φορολογικό σύστημα θα ενθαρρύνει την πρωτοβουλία και θα επαναθεμελιώσει την σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Πολίτη και το Κράτος. Κάθε ευρώ που θα δίνει ο φορολογούμενος, θα συμβάλλει στην κοινωνική κινητικότητα και τη δημιουργία ευκαιριών για τους πολλούς.
  4. Ένα σύγχρονο, ανοικτό εκπαιδευτικό σύστημα, που θα αναπτύσσει τις προοπτικές ένταξης του νέου στις παγκόσμιες εξελίξεις, ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας και πρόνοιας που θα δίνει βαρύτητα στις ανάγκες ενημέρωσης, πρόληψης και θεραπείας και κίνητρα ενίσχυσης της οικογένειας, μπορούν να αντιστρέψουν τις αρνητικές προοπτικές του δημογραφικού, που σήμερα φαντάζει ως το πιο σύνθετο πρόβλημα των επόμενων 50 ετών για την Ελλάδα.
Σε όλα τα παραπάνω θα εστιάσει το συνέδριο της Συμπαράταξης που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε πολλοί που πιστεύουμε, πως ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω, όσα οδήγησαν την πολιτική στην απαξίωση και να δώσουμε την νέα ελπίδα, για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και ειδικά της νέας γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου