ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

8.6.17

«Αλλοπρόσαλλη, ανεύθυνη και ανερμάτιστη η πολιτική της Κυβέρνησης»

Για αλλοπρόσαλλη, ανεύθυνη και ανερμάτιστη πολιτική κατηγόρησε την Κυβέρνηση η Εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου
Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Κύρωση Μνημονίων Κατανόησης στον τομέα του Αθλητισμού: α) Ελλάδας και Αιγύπτου και β) Ελλάδας και Ιράκ».
Ξεκινώντας την παρέμβασή της και αναφερόμενη στα δυο Μνημόνια Κατανόησης τόνισε ότι αποτελούν ‘κλειδί’ για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, λύση ανάπτυξης για τη χώρα μας, αφού βοηθούν στη διαμόρφωση ενός ισχυρού ρόλου για την Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή με σημαντικές προεκτάσεις για την οικονομία μας.
Αναφερόμενη στην ελληνική επιχειρηματικότητα που δραστηριοποιείται στις δυο χώρες, Αίγυπτο και Ιράκ, τόνισε ότι αυτή εκπροσωπείται από μεγάλο αριθμό εταιρειών και σημαντικών επενδύσεων, κυρίως στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας, της γεωργίας, των διατροφικών προϊόντων, των καταναλωτικών αγαθών, της τεχνολογίας των πληροφοριών, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης αύξησής τους.
Εκφράζοντας τη θετική στήριξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε:
«Ψηφίζουμε θετικά. Χαιρόμαστε που έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες, παρά τα ακροβατικά της Κυβέρνησης, το διχαστικό της λόγο και την τακτική της να γκρεμίζει ό,τι χτίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, συνεχίζεται ένα έργο που ξεκίνησε πολύ πριν γίνει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή της τόνισε: «Είναι κρίμα που τέτοιες συνεργασίες είναι μια σταγόνα σε έναν ωκεανό αλλοπρόσαλλης, ανεύθυνης και ανερμάτιστης πολιτικής της Κυβέρνησης. Στα χέρια μιας άλλης Κυβέρνησης αυτά τα Μνημόνια Κατανόησης θα μπορούσαν να είναι ο μπροστάρης μιας ανάπτυξης χωρίς λύτρα στους δανειστές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου