ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

23.6.17

Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής - Συζήτηση για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ

Ένα ιστορικό θέμα με διαχρονική σημασία και εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα, σε καιρούς κρίσης και ανασυγκρότησης, αφορά η συζήτηση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα: «Προκλήσεις ανασυγκρότησης στην
Ελλάδα και στην Ευρώπη: 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ» τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 18:30 στο Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο της οδού Πειραιώς.
 
Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt.
 
Με αφετηρία την πρόσφατη 70η επέτειο από την εξαγγελία του Σχεδίου Ευρωπαϊκής Ανασυγκρότησης από τον τότε Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών στρατηγό Τζορτζ Μάρσαλ (5 Ιουνίου 1947), η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο σκεπτικό του Σχεδίου για την ανοικοδόμηση της ερειπωμένης μεταπολεμικής Ευρώπης και στις καινοτομίες που συνδύασαν την ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, καθιερώνοντάς το ως υπόδειγμα ανασυγκρότησης.
 
Ειδικότερο ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η περίπτωση της Ελλάδας, καθώς μέσα από την ανασυγκρότηση πέρασε σε νέο στάδιο οικονομικής και πολιτικής οργάνωσης κάνοντας τεράστιο αγώνα να απομακρυνθεί από τη φτώχεια, την πολιτική αστάθεια και τη διεθνή ανασφάλεια. Επειδή το Σχέδιο Μάρσαλ άνοιξε το δρόμο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που φέτος επίσης γιορτάζει τα 60 χρόνια από τη δημιουργία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με τις Συνθήκες της Ρώμης (1957), θα είναι πλούσιες οι αναφορές και στο αρχικό και ουσιαστικό όραμα της Ευρώπης.
 
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με φωτογραφίες από την εφαρμογή του Σχεδίου Μάρσαλ στην Ελλάδα.
 
Μετά τις βασικές εισηγήσεις των δύο ομιλητών, θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ τους και με το κοινό. Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η ιστορικός κυρία Κωνσταντίνα Μπότσιου, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου