ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

20.6.17

3 κόμματα, 3 βουλευτές, 1 τροπολογία

Η  ίση μεταχείριση των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου είναι μία επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης κοινωνίας. Ο εκσυγχρονισμός των αντίστοιχων διατάξεων του
οικογενειακού δικαίου είναι σημαντικός παράγοντας προς αυτή την κατεύθυνση, στόχο τον οποίο επιδιώκει να καλύψει η συγκεκριμένη τροπολογία, που κατέθεσαν σήμερα από κοινού στη Βουλή οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Γιώργος Αμυράς (Το Ποτάμι) και Γιώργος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων).
Mέσω της τροπολογίας των τριών βουλευτών, η πρωτοβουλία για την κατάθεση της οποίας ανήκει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά, προτείνονται στοχευμένες τροποποιήσεις στον Αστικό Κώδικα, οι οποίες διέπονται από τις αρχές του ψηφίσματος 2079/ 2015 του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο το όφελος των παιδιών.
Πιο συγκεκριμένα, παρότι αναγνωρίζεται ότι το συμφέρον του παιδιού είναι η ανατροφή του και από τους δύο γονείς, είναι σημαντικό για τα παιδιά εκτός γάμου να εφαρμόζεται ό,τι και για τα παιδιά εντός γάμου, να προσδιορίζεται σαφώς η νόμιμη κατοικία του παιδιού και να διασφαλίζεται ίσος χρόνος διαβίωσης του παιδιού και με τους δύο γονείς.
Όπως αναφέρουν στην τροπολογία οι τρεις βουλευτές «η βίαιη αποκοπή από τον έναν από τους δύο γονείς με δικαστική απόφαση, συνιστά ένα τραυματικό γεγονός τόσο για το παιδί όσο και για το γονέα. Με την τροπολογία αυτή, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ίση και προσωπική επικοινωνία του κάθε γονέα, που δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή του. Εξάλλου, τελικός σκοπός είναι η εξασφάλιση καλύτερων δεικτών ευημερίας για το παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου