ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

14.6.17

Ανακοίνωση του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΠΑΣΟΚ για την 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό καί την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης για τον αλτρουισμό που επιδεικνύει.

Στη χώρα μας το 2016 μόνο το 58% του συλλεγομένου αίματος προήλθε από εθελοντική αιμοδοσία, ενώ το 36% προήλθε από δότες του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών. Έγινε δε εισαγωγή 25.000 φιαλών από την Ελβετία  σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης στις οποίες το αίμα προέρχεται κατά 95-100% από εθελοντές αιμοδότες γεγονός που παρά την ελαφρά βελτίωση η Ελλάδα  κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε πανευρωπαική κλίμακα.
Με την συνεχή, συστηματική ενημέρωση, με την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, με τον εθελοντισμό ως έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς θα μπορέσουμε να πετύχουμε την κάλυψη όλων των αναγκών του κράτους μας σε αίμα μόνο απο εθελοντική αιμοδοσία κάτι που αποτελεί και τον στόχο της Διακήρυξης της Μελβούρνης.
Το φετινό Παγκόσμιο κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι “Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά”.
Το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλή την Πρόεδρό  του Φώφη Γεννηματά και με ευθύνη του Τομέα Εθελοντισμού ίδρυσε το 2016  την Τράπεζα Αίματος “Σταγόνες Ζωής”
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη  το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται πάντα κοντά στον άνθρωπο διοργανώνει  και πάλι εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο και στις ημέρες της διεξαγωγής του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου