ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

6.5.17

Φώφη Γεννηματά: Διεκδικούμε τη θέση που μας αξίζει You are here:

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση για την εργαζόμενη μητέρα που διοργάνωσε το Περιφερειακό Συντονιστικό του Βόρειου Τομέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Χαλάνδρι.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς και φορείς της περιοχής. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον χαιρετισμό της, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
 Είναι πολύ μεγάλη χαρά να βρίσκομαι απόψε κοντά σας σε αυτή την τόσο ωραία εκδήλωση. Σας ευχαριστώ για την τόσο θερμή υποδοχή και τη δυναμική παρουσία. Πάμε να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αξίζει ξανά, όχι απλώς την τρίτη δύναμη. Είμαστε ήδη τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη.
Θέλουμε καθοριστικό πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις για μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτό είναι το θέμα του Συνεδρίου μας. Είναι η απάντησή μας απέναντι σε έναν Πρωθυπουργό που αλυσοδένει τη χώρα με ένα τέταρτο πολύ βαρύ μνημόνιο και την ίδια ώρα έχει το θράσος να μιλά για έξοδο από την κρίση. Βάζει τη χώρα σε ένα μόνιμο δίλημμα: «Grexit ή διαρκής λιτότητα».
Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην εργαζόμενη γυναίκα, την εργαζόμενη μητέρα που δίνει το δικό της αγώνα κάθε στιγμή. Έναν αγώνα ζωής. Το τραγούδι του αείμνηστου Λουκιανού Κηλαηδόνη για την Μαίρη Παναγιωταρά μετρά ήδη 34 χρόνια ζωής αλλά τα προβλήματα της σκληρά εργαζόμενης μητέρας, που προσπαθεί με χίλιους-δυο τρόπους να τα βγάλει πέρα στο σπίτι, την οικογένεια, τον χώρο εργασίας, παραμένουν ίδια και πιεστικά.
Ασφαλώς η θέση της γυναίκας έχει αναβαθμιστεί στη σύγχρονη εποχή και έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα. Η Παράταξή μας πρωταγωνίστησε με μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Θα ήθελα εδώ να κάνω μια μικρή αναφορά στην μητέρα μου Κάκια, που ήταν η πρώτη Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος. Εδώ στο Χαλάνδρι δημιούργησε, αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τις γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια.
Έγιναν πολλά από την Παράταξή μας αλλά δεν αρκούν. Δεν αρκούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι επιστημονικές αναλύσεις και οι ιστορικές αναδρομές στους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, χρειάζεται καθημερινή στήριξη στην πράξη. Χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας και πολιτικές που θα ενθαρρύνουν τις γυναίκες  ώστε να μπουν σε νέους αναπτυσσόμενους τομείς όπως η πληροφορική, η έρευνα, η πράσινη οικονομία. Να αναπτυχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα και δημιουργικότητα.
Για να τις πείσουμε πρέπει και να τις στηρίξουμε. Με περισσότερους παιδικούς σταθμούς, περισσότερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών ΑμεΑ, περισσότερα ΚΑΠΗ.
Για όλα αυτά εμείς δουλεύουμε το πρόγραμμά μας το «σχέδιο Ελλάδα», μια εναλλακτική, ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης.
Σε αυτό το Συνέδριο θέλουμε τις γυναίκες, τους εκπροσώπους των γυναικών, τους Συλλόγους των γυναικών στην πρώτη γραμμή.  Σας καλούμε να είστε η φωνή των γυναικών στο Συνέδριό μας, σε αυτό το ανοιχτό, δημοκρατικό, μαζικό Συνέδριο που το παραδίδουμε σε εσάς, στην κοινωνία γιατί θέλουμε να ακουστεί η δική σας φωνή.
Δεν το βάζουμε κάτω. Θα στηρίξουμε έμπρακτα την εργαζόμενη μητέρα γιατί γνωρίζουμε πρώτοι εμείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της.
Ας κοιτάξουμε με θάρρος όλα εκείνα τα μάτια που μας κοιτούν με αμφιβολία. Ας απαντήσουμε σε όλους εκείνους που μας ρωτούν δύσπιστα, «εντάξει αλλά μπορείς;».
Για να «παντρέψεις» υποχρεώσεις στη δουλειά, το σπίτι, στα παιδιά, θέλει τσαγανό, επιμονή και αποφασιστικότητα. Εμείς τα έχουμε όλα αυτά. Δεν τα παρατάμε. Όσο κι αν δυσπιστούν, όσο κι αν μας αμφισβητούν, εμείς το ξέρουμε καλά και το αποδεικνύουμε καθημερινά:
Ναι, η γυναίκα μπορεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου