ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

10.5.17

Δημ. Παπαδημούλης: Φιλοδοξούμε να γίνουμε ο καταλύτης μιας πλατειάς προοδευτικής συμμαχίας, για την αλλαγή της Ευρώπης

Την Συνέντευξη Τύπου της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιξε  ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της καθώς..
και εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL.
Στη Συνέντευξη Τύπου, εκτός του Δημήτρης Παπαδημούλη, μετείχαν ο Γιόργκι Πιρίνσκι (Βουλγαρία) μέλος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, και η Έβα Ζολί (Γαλλία), μέλος της Ευρωομάδας των Πρασίνων.
Αφορμή για την συνέντευξη Τύπου ήταν η παρουσίαση του κειμένου πολιτικής ανάλυσης και προτάσεων της Προοδευτικής Συμμαχίας (επισυνάπτεται) κατόπιν πρωτοβουλίας της Εκτελεστικής Επιτροπής τoυ Progressive Caucus, και το οποίο διαμορφώθηκε και συνυπογράφεται από Ευρωβουλευτές που προέρχονται από τρεις πολιτικές ομάδες, της Αριστεράς, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην τοποθέτησή του, υπενθύμισε ότι ο συμβολισμός είναι διπλός για την Ευρώπη, μιας και εκτός των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, σήμερα είναι η επέτειος της Νίκης της Ευρώπης και της ήττας του Ναζισμού. Ταυτόχρονα, ανέλυσε τους έξι πυλώνες πολιτικής που όπως είπε «είναι ταυτόχρονα και οι πολιτικές μας αιχμές, ο κοινός μας τόπος για κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις μεταξύ των πολιτικών μας χώρων: Διεκδικούμε κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλουςεκδημοκρατισμό των Ευρωπαϊκών θεσμών και για ένα διαφορετικό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης, το οποίο δεν θα διαιωνίζει την υπεροχή των άκαμπτων δημοσιονομικών κανόνων έναντι των αναπτυξιακών πολιτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου