ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

2.5.17

Δημ. Παπαδημούλης: Αυτό που χρειάζεται στη Βενεζουέλα είναι μεσολαβητικές πρωτοβουλίες και διάλογος της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Αθήνα 9.84»  ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης,
αναφερόμενος στην στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ψήφισμα για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, που εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, επεσήμανε τα εξής:
«Η ευρωομάδα της Αριστεράς δεν υπέγραψε το ψήφισμα της πλειοψηφίας, που ήταν μονομερές και ταυτιζόταν απολύτως με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Επιλέξαμε, όπως έκαναν και οι Πράσινοι καθώς και ένα μεγάλο μέρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, την αποχή γιατί πιστεύουμε ότι αυτή την ώρα αυτό που χρειάζεται στη Βενεζουέλα είναι μεσολαβητικές προσπάθειες και διάλογος της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος.
Η στήριξη που έχει δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά Μαδούρο, στις τελευταίες εκλογές, δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε ή συμφωνούμε με όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό και αριστερό κόμμα και δεν μπορεί να ταυτίζεται με πρακτικές βίας.
Προσωπικά, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να ταυτίζεται με το καθεστώς Μαδούρο και να κλείνει τα μάτια σε αρνητικές ενέργειες. Υπάρχει ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Βενεζουέλα και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαφοροποιηθεί από τις αρνητικές πρακτικές της κυβέρνησης Μαδούρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου