ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

11.5.17

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η λιτότητα μένει

Τα μέτρα δεν θα τα στηρίξουμε γιατί έγινε μια λάθος διαπραγμάτευση που επί επτά μήνες τώρα στοίχισε πολλά στη χώρα. Η κυβέρνηση θα φέρει και κάποια αντίμετρα. Τσαλαβουτάει σε προτάσεις που έχουν
ειπωθεί και από εμάς και από άλλα κόμματα. Αλλά αυτά δεν μπορούν να έρχονται ως καρότα σ' ένα σκληρό μαστίγιο. Κάποια απ΄αυτά θα έπρεπε να έρθουν έτσι κι αλλιώς. Είμαστε όμως αρνητικοί απέναντι στη συμπεριφορά της κυβέρνησης να ονομάζει αντίμετρα πράγματα που έχει ανάγκη η χώρα παίζοντας ένα επικοινωνιακό παιγνίδι» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Στέλιο Βραδέλη και Γιάννη Κορωναίο στην εκπομπή«Μέγαρο Flash» στο ραδιόφωνο του Flash 96.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι: «Είναι δύσκολοι οι στόχοι. Δεν θα επιτευχθούν. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση για να γλυκάνει αυτούς τους στόχους, για να γλυκάνει το μαστίγιο λέει ότι "αν όμως πάνε όλα καλά θα σου δώσω αυτά". Όμως αυτά που θα του δώσει τα δικαιούται αυτή η κοινωνία στον πολλαπλάσιο βαθμό. Εμείς λοιπόν θα επιμείνουμε στη Βουλή να αναδείξουμε τις πραγματικές ανάγκες μιας διαφορετικής πολιτικής στην οικονομία, δεν θα είμαστε με πολλούς συμμάχους γιατί δεν υπάρχει διάθεση ούτε από την αντιπολίτευση να γίνει μια σοβαρή κουβέντα για το τι χρειάζεται η χώρα παρ΄ όλα αυτά το Ποτάμι θα επιμείνει. Με συγκεκριμένες προτάσεις, με συγκεκριμένες λύσεις προς όφελος των πολλών».
Ως προς τις προτεραιότητες που θα έπρεπε να έχει μια κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η ομάδα που θα έπρεπε να στρέψουμε την προσοχή μας και να βοηθήσουμε περισσότερο είναι οι άνεργοι νέοι. «Το μέλημα μιας κυβέρνησης και δη μιας κυβέρνησης που θέλει να λέγεται προοδευτική -εδώ γελάμε βέβαια- είναι να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να μειωθεί η ανεργία και η μαύρη εργασία» ανέφερε. «Αν δεν φροντίσουμε τα παιδιά μας να νιώσουν μια σχετική σιγουριά ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουν δουλειά, το παιχνίδι είναι χαμένο. Είτε θα μας εγκαταλείψουν για το εξωτερικό, είτε γενικά θα αποτραβηχτούν από τα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά πράγματα πράγμα που θα ζημιώσει αυτή τη γερασμένη χώρα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να απομακρυνθεί η χώρα από την εκλογολογία και να επικεντρωθεί στο γεγονός ότι «υπάρχει και άλλος τρόπος πέρα από την λιτότητα του κ. Τσίπρα» γιατί, όπως είπε, αυτό που βλέπουμε είναι ότι «οι κυβερνήσεις αλλάζουνε και η λιτότητα μένει, καθώς κάθε κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λιτότητα προς όφελος των δικών της οπαδών». Σημείωσε, μάλιστα, ότι το Ποτάμι αυτό προσπαθεί να αντιπαλέψει και θα συνεχίσει να το κάνει και την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή που θα είναι καθοριστική. «Υπάρχει ο χρόνος ο οποίος όμως πρέπει να χρησιμοποιηθεί υπέρ της χώρας και όχι υπέρ των κομμάτων. Το μεγάλο πρόβλημα που επιδεινώθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπήρχε και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ, είναι η αντίληψη ότι "η χώρα είναι το κόμμα μου". Πιστέψαμε κάποια στιγμή ότι έχουμε απαλλαχθεί από αυτή την αρρώστια. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κάποιες κακές ιδέες ποτέ δεν πεθαίνουν και έχει επαναφέρει το κομματικό κράτος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος σχολιάζοντας την επιτυχία του Εμμανουέλ Μακρόν, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι κατά τη συνάντησή τους διέκριναν και οι δύο μια πολιτική συγγένεια, ενώ τόνισε ότι ελπίζει ότι η μεγάλη επιτυχία του θα αποτελέσει αρχή για ανάλογες πολιτικές συμπεριφορές σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου