ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

6.5.17

Η κυβέρνηση έχει αρκετά κακομαθημένα πλουσιόπαιδα

Όπως και το ’15 η διαπραγμάτευση κατέληξε σε μια πανωλεθρία της κυβέρνησης με μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία» δήλωσε ο
Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στη Μυρτώ Λιαλιούτη στην εφημερίδα Τα Νέα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι: «Αυτή η ιστορία με τα μέτρα - αντίμετρα έχει καταντήσει να μοιάζει με τις ανεκδοτολογικές ιστορίες μαστίγιου – καρότου. Μόνο που το μαστίγιο είναι σίγουρο, ενώ το καρότο δεν είναι».
Μιλώντας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία υπογράμμισε ότι: «Το θέμα δεν είναι ποιους θα αποφασίσει να ελεήσει η κυβέρνηση. Το θέμα είναι να βοηθήσουμε την οικονομία να καλύψει το χαμένο έδαφος της επτάμηνης καθυστέρησης. Να μειώσουμε φόρους, να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις. Να βοηθήσουμε τις εξαγωγές, να μειώσουμε την ανεργία. Να σταματήσει η φυγή εγκεφάλων».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε με χιουμοριστική διάθεση τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου για το Αιγάλεω λέγοντας ότι: «Εγώ μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα. Santa Barbara. Το Αιγάλεω ήταν για μας η πρωτεύουσα. Κατεβαίναμε σπάνια γιατί είχε έλεγχο διαβατηρίων». Συνεχίζοντας σε πιο σοβαρό τόνο δε δίστασε να επισημάνει ότι: «ορισμένα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα της πολιτικής, αναφέρουν την Δραπετσώνα ή το Αιγάλεω ως τόπους εξορίας». Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι: «Οι άνθρωποι πάντως που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους και τα βρήκαν όλα έτοιμα, από το κόμμα ή από τον μπαμπά τους και ξαφνικά βρίσκονται να διαχειρίζονται τις τύχες ενός λαού, είναι επικίνδυνοι».
Όσον αφορά τις προτεραιότητες του Κινήματος, ανέφερε ότι: «Αν δεν διαλύσουμε τις κομματικές παρέες που κατατρώνε την δημόσια διοίκηση αλλά και τα ταμεία του κράτους, τις προμήθειες και τα έργα, τότε δεν θα κάνουμε ποτέ τίποτα σε αυτή τη χώρα. Και εμείς αυτό, μπορούμε να το εγγυηθούμε. Δεν έχουμε κομματικό μηχανισμό να θρέψουμε και δεν χρωστάμε σε κανένα. Θα μπορούσε να πει το ίδιο η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;»
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας τη στήριξή του στο πρόσωπο του Μακρόν αναφέρθηκε στην πολιτική «συγγένεια» μεταξύ Ποταμιού και “En Marche!” και στο γεγονός ότι: «Και αυτός, και εμείς πιστεύουμε ότι τα παλιά κόμματα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, ότι η αντίθεση σήμερα δεν είναι Αριστερά-Δεξιά αλλά προοδευτικοί – συντηρητικοί, ρεαλιστές – λαϊκιστές, δημοκρατία - κομματικό κράτος».
Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του Κεντρώου χώρου επεσήμανε ότι: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα νερόβραστο Κέντρο. Θέλουμε ένα Κέντρο που θα συγκρουστεί και με συμφέροντα και με συντεχνίες. Το «όλοι οι καλοί χωράνε» δεν ισχύει στην περίπτωση μας. Κάποιοι από την Δημοκρατική Συμπαράταξη δίνουν μάχη στην βουλή για να μπει στο αρχείο η υπόθεση Παπαντωνίου. Αυτό το κέντρο θέλουμε; Εμείς όχι». Τέλος, κλείνοντας, είπε ότι: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχει μόνο στρατιωτάκια. Έχει και ανθρώπους σκεπτόμενους, έχει εκσυγχρονιστές, έχει πολιτικούς που αγωνιούν. Είναι πολλοί αυτοί που αντιδρούν. Για να το πω διαφορετικά δεν ήταν όλοι με την σοσιαλιστική νομιμότητα του Αμόν. Αρκετοί ήταν και με τον Μακρόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου