ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.5.17

Μέτρα για τα αντισυνταγματικά …λάθη της κυβέρνησης και άλλες τακτοποιήσεις

Άλλο ένα Νομοσχέδιο που αφορά στην Παιδεία, που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά τακτοποιήσεις ημετέρων, χαρακτήρισε ο  Γρηγόρης Ψαριανός,
το προς ψήφιση, με χαρακτήρα επείγοντος, Νομοσχέδιο που συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την ομιλία του στην πρώτη της συνεδρίαση για το θέμα.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός επισήμανε, ότι εδώ και πολύ καιρό δεν έχει υπάρξει κανένα Νομοσχέδιο που να αναφέρεται στην ουσία της Εκπαίδευσης και της Παιδείας, που να αφορά δηλαδή τον πυρήνα, που θα έπρεπε να απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια Επιτροπής της Βουλής.
Χαρακτηριστικά είπε: «Μόνο ο τίτλος του Νομοσχεδίου αρκεί: Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου... Το “έργο” θα έπρεπε να λέγεται: “Μέτρα για τα Αντισυνταγματικά λάθη της κυβέρνησης και άλλες τακτοποιήσεις”. Αυτός είναι ο πλήρης τίτλος του Νομοσχεδίου. Ποια επιτάχυνση; Είχατε ένα χρόνο από την απόφαση του 3ου Τμήματος του ΣτΕ, δύο με δυόμισι χρόνια συνολικά μπροστά σας για να κατεβάσετε νομοσχέδιο. Και τώρα έρχεται με το χαρακτήρα του επείγοντος; Γιατί θέλουμε να κάνουμε ένα μοντελάκι σοβιετίας, που δεν επιτρέπει καμία κινητικότητα, γιατί πρέπει να τους ξέρουμε, να μας είναι γνωστοί. Η αξιολόγηση μας προκαλεί βαθιά απέχθεια, τρελαινόμαστε μόνο με τη λέξη, και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να βάλουμε κριτήρια, μόρια, βαθμολογήσεις, συντεντεύξεις, σούξου-μούξου, για να πάρουμε τα ανθρωπάκια τα δικά μας!».
Επισήμανε, επίσης, ότι υπάρχει μια λογική αντίφαση στον τίτλο του Νομοσχεδίου και την σκοπιμότητα των διατάξεων, καθώς και στο τάιμινγκ της κατάθεσης, που η ηγεσία του Υπουργείου προσπαθεί να διορθώσει τις επιπτώσεις της αντισυνταγματικότητας του προηγούμενου Νόμου των Κουράκη-Μπαλτά, που κατέπεσε, μετά την σχετική απόφαση του ΣτΕ. Ήταν ή τρίτη περίπτωση κατάπτωσης λόγω αντισυνταγματικότητας νομοσχεδίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αναφορικά με το θέμα της ανέγερσης του Τεμένους, σημείο που περιλαμβάνεται στο προς ψήφιση Νομοσχέδιο, ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε: «Επί της Αρχής έχουμε ήδη συμφωνήσει. Μένουν οι όροι και οι λεπτομέρειες που συνιστούν επιφύλαξη. Γιατί πάλι κάποιοι άλλοι θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αφού οι συνεταίροι μας δεν γουστάρουν τέτοια και τους αντικαθιστούμε με κάποιους άλλους, πρόθυμους σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή διαβεβαίωσε νωρίτερα την από μέρους τους καταψήφιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου